Сърбия е част от Сръбския свят, а не от Британската

...
Сърбия е част от Сръбския свят, а не от Британската
Коментари Харесай

Вулин: Сърбия е част от Сръбския свят, а не от Британската общност

Сърбия е част от Сръбския свят, а не от Британската общественост. Специалният делегат на Англия за Западните Балкани Стюарт Пийч продължава да прави с политически средства това, което Кралските въздушни сили направиха с бомби през 1999 година


Това съобщи някогашният началник на сръбската Служба за сигурност и информация (БИА) и дясна ръка на президента Вучич, Александър Вулин, заяви в. " Политика ".

Вулин реагира на изказването на Пийч, че Сърбия би трябвало да наложи наказания на Русия.

" И тогава те желаеха да признаем Косово, да се откажем от Република Сръбска и да сложим на власт послушни сърби, които са такива единствено по документи. Днес те изискват от нас да наложим наказания на Русия. Пийч сменя униформите си, само че не и нрава си. Веднъж колониален стопанин, постоянно колониален стопанин. Само че Сърбия не е колония, тя няма да признае Косово, няма да се съгласи с изгубването на Република Сръбска, няма да разреши на чужденци да назначават държавното управление ѝ и няма да наложи наказания на Русия ", съобщи някогашният началник на БИА.

БГНЕС напомня, че специфичният делегат на Обединеното кралство прикани Белград да глоби Москва, тъй като е последната страна от Западните Балкани, която не го е направила.

Той изрази безспорна поддръжка за нормализирането на връзките сред Белград и Прищина и осъди събитията в село Банска, Северно Косово, на 24 септември. Тогава сръбска въоръжена група атакува косовските сили за сигурност и умъртви чиновник на полицията.

През 2023 година Александър Вулин беше прибавен в " черния лист " на Съединени американски щати за огромна корупция и пробутване на съветските ползи на Балканите./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР