Сърбия е била домакин на няколко срещи при затворени врата

...
Сърбия е била домакин на няколко срещи при затворени врата
Коментари Харесай

Сърбия била домакин на тайни преговори между афганистанското правителство и талибаните

Сърбия е била хазаин на няколко срещи при затворени врата сред афганистанското държавно управление и талибаните, извършени с утвърждението на Съединени американски щати, Европейския съюз и Организация на обединените нации. Това твърди Йован Ковачич, шеф на мозъчния концерн, провел договарянията, предава Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

По-рано тази седмица някогашният външен министър на Сърбия Ивица Дачич разкри, че Сърбия е била хазаин на договаряния сред към този момент бившето афганистанско държавно управление и талибаните три пъти през последните години.

Директорът на мозъчния концерн East-West Bridg, който съгласно известията е провел договарянията, увери пред BIRN, че информацията е точна, и поддържа изказванията със фотоси от срещите.

Йован Ковачич сподели пред BIRN, че бившето афганистанско държавно управление и талибаните са провели три срещи сред 2018 и 2019 година в сръбската столицаБелград.

На въпрос по какъв начин се е присъединила неговата организация, Ковачич сподели, че е получил позвъняване от известна интернационална фигура по отношение на концепцията му, че Сърбия може да бъде безпристрастен терен за среща на двете враждуващи страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР