Сърбия допринася за световната сигурност със своето намерение на признае

...
Сърбия допринася за световната сигурност със своето намерение на признае
Коментари Харесай

Вучич призна Хизбула за терористична организация: Сърбия допринася за световната сигурност

Сърбия способства за международната сигурност със своето желание на признае шиитското придвижване Хизбула за терористична организация, съобщи сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. в отговор на изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, съобщи ТАСС.

"Следвайки стъпките на нашите горди предшественици, Сърбия продължава битката с всички закани за мира както вътре в страната, по този начин и зад граница. Бъдете сигурен, скъпи приятелю Помпейо, че ние продължаваме мощно да се стремим към мир и непоклатимост, като по този метод способстваме за международната сигурност ", написа Вучич в Туитър.

Преди това Помпейо съобщи, че оповестеното от Сърбия желание да включи напълно Хизбула в листата на терористичните организации ще помогне още повече да бъдат лимитирани опциите на групировката за набиране на средства и дейности в района.

Държавният секретар дефинира това решение като "великолепна стъпка от страна на президента на Сърбия Александър Вучич ".

Държавният департамент отбелязва, че желанието за включване на Хизбула в листата на терористичните организации е било едно от изискванията на съглашението за нормализиране на икономическите връзки сред Сърбия и Косово, подписано на 4 септември във Вашингтон с посредничеството на американския президент Доналд Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР