Сърбия днес изпрати протестна нота до Хърватия, след като хърватският

...
Сърбия днес изпрати протестна нота до Хърватия, след като хърватският
Коментари Харесай

Белград протестира, след като хърватският външен министър определи Вучич като руски сателит

Сърбия през днешния ден изпрати протестна нота до Хърватия, откакто хърватският външен министър Гордан Гърлич Радман дефинира сръбския президент Александър Вучич като съветски „ спътник “ на Балканите, заяви Българска телеграфна агенция.

Вчера Гърлич Радман сподели пред телевизия Н1, че Вучич би трябвало да реши на коя страна е, на Русия или на Европейския съюз, „ тъй като е невероятно и неловко да се седи на два стола едновременно “.

„ Той не би трябвало да има огромна алтернатива “, сподели хърватският външен министър и добави, че Вучич може да остане съдружник на Москва, само че и че няма да бъде търпяно „ зловредното “ съветско въздействие, което може да подкопае стабилността на Западните Балкани.

От своя страна сръбският президент реагира яростно и написа в Инстаграм, че „ хърватският министър освен жестоко се намесва във вътрешните работи на Сърбия, само че и както нормално наскърбява сръбския народ и заплашва жителите “ на Сърбия.

„ Гърлич Радман е прав за едно нещо: може би аз съм нечий спътник (…) само че в никакъв случай не съм бил безстопанствен прислужник, което не може да бъде казано за Гърлич Радман “, добави Вучич.

В протестната си нота сръбското министерство на външните работи декларира, че чака в бъдеще хърватските публични лица „ да се въздържат от изявления, които съставляват интервенция във вътрешните работи на Сърбия и да водят политика на помиряване и добросъседски връзки сред двете страни “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР