Сърбите няма да имат възможност да напускат домовете си от

...
Сърбите няма да имат възможност да напускат домовете си от
Коментари Харесай

Заповед на Вучич: Сърбите няма да могат да излизат 84 часа по Великден

Сърбите няма да имат опция да напущат домовете си от 17 ч. на Разпети петък до 5 ч. сутринта във вторник. Това съобщи президентът Александър Вучич по държавната телевизия РТС, написа " Дневник ".

Забраната, която следва да бъде въведена официално от държавното управление, се вкарва поради великденските празници, с цел да се предотвратят събирания, които биха подкрепили разпространяването на ковид.

Тя уголемява съществуващата възбрана за излизане в почивните дни, само че е с ден по-дълга, тъй като обгръща и понеделник (почивен другата седмица). От понеделник такава мярка има и в Северна Македония.

Вучич взе решението, откакто Светият синод на Сръбската православна черква изиска от управляващите да създадат изключение и да пресечен полицейския час на Великден, с цел да могат православните християни да вземат участие в литургиите.

Кризисният щаб, образуван поради ковид, настояваше, че " всяка неделя " е основна и е нужно самообладание, а епидемиологът Предраг Кон, който го управлява, съобщи, че молбата на СПЦ го е предиздвикала да се замисли за оставка.

Експерти чакат Вучич да намерения за метод да не не разрешава визитите на църкви на Великден, с цел да не нагнетява напрежението в обществото. Ако обаче не се направи изключение от полицейския час, скупчванията към храмовете ще станат невъзможни, без да е належащо категорично решение за богослуженията.

" Каквото и да кажа, ще бъда разпънат на кръст от част от обществеността. Ще опитам да приказвам с патриарха и с част от Синода, само че не се съмнявайте, подкрепям лекарите и живота, само че не ми минава през мозъка да арестуваме духовници, " сподели Вучич пред РТС и увери, че ще продължи да приказва с патриарх Ириней по тематиката и да го помоли да разбере ситуацията на сръбските управляващи.

" Ще падам на колене пред него, с цел да разбере на какво се надяваме като страна. Ако молбите ни не дадат плодове, ще ви уведомя какво е окончателното ни решение по тематиката. "
Освен полицейски час за делниците и цялостна карантина в почивните дни Сърбия вкара възбрана за излизане на пенсионери. Сега Вучич даде сигнал, че разпоредбите за пенсионерите ще се трансформират - от другата седмица ще могат да излизат три пъти, за половин час, покрай домовете си (на не повече от 300 м).

" Пенсионерите губят самообладание и им е мъчно, само че успяхме, тъй като спасихме живота им. Предишния уикенд излязоха на пазар към 9.5% от пенсионерите. Голямата част от пенсионерите схващат ограниченията, " сподели Вучич. Възрастните хора могат да излизат единствено рано заран през почивните дни, с цел да пазарят.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР