Сърбинът Саша Илич почти сигурно ще поеме ЦСКА. 44-годишният специалист

...
Сърбинът Саша Илич почти сигурно ще поеме ЦСКА. 44-годишният специалист
Коментари Харесай

Саша Илич поема ЦСКА

Сърбинът Саша Илич съвсем несъмнено ще поеме ЦСКА. 44-годишният експерт е вид № 1 за заместител на треньора на алените Стойчо Младенов, който подаде оставка. В понеделник Младенов даде скандална конференция, на която засегна и връзките си с боса на клуба Гриша Ганчев.

Треньорът показа, че от декември не комуникира с предприемача, а наред с това разкри, че не му е било разрешено да направи зимна селекция. Тези му думи са изострили в допълнение така и така напрегната обстановка на „ Армията”. А след конференцията оня ден мнозина незабавно предвидиха, че дните на Стойчо като треньор на ЦСКА са преброени. Вероятно и самият той е наясно с това, откакто си разреши да каже неща, които сигурно не са харесали на виновните фактори в клуба. Още тогава той е бил взел решението да се отдръпна.

Според информация на „ Тема Спорт “, Саша Илиеч е дошъл във вторник в България, с цел да води диалози за бъдещето си. За легендата на Партизан няма никаква спънка да поеме алените, освен това незабавно, тъй като в понеделник изненадващо приключи взаимоотношенията си с локалния Чукарички. Той остави отбора на трето място в шампионата, а последният му мач бе домакинство на Партизан – 0:0.

Саша Илич е роден на 30 декември 1977 година. Огромна част от кариерата на халфа минава в родния му отбор Партизан, за който има 424 турнирни мача, като в тях осъществя 126 гола. Има престои в Селта, Галатасарай, Република България Залцбург и Лариса. Бил е на терена и в 37 мача за Сърбия, в които е вкарал 4 гола. От престоя си при гробарите той е другар с двама родни играчи – Валери Божинов и Иван Бандаловски. Илич поставя завършек на кариерата си през 2019 година. Преди това печели 11 трофеи, 7 купи и 6 Суперкупи с Партизан. Става и първенец на Турция с Галатасарай.

От 2020-а се захваща с треньорство, като приема предлагането на сръбската федерация да поеме юношите до 16 години. През 2021-а е изместен отпред на 18-годишните. А в средата на август, месец след старта на сезона приема предизвикването да поеме Чукарички. Под негово управление скромният отбор от Белград прави отличен сезон – среща се на трето място, като изостава само от грандовете Цървена звезда и Партизан. Очаква се още през днешния ден Илич да бъде разгласен за треньор на ЦСКА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР