Сърбинът Новак Джокович се превърна еднолично в най-успелия тенисист в

...
Сърбинът Новак Джокович се превърна еднолично в най-успелия тенисист в
Коментари Харесай

Новак Джокович пише история: Рекордна 23-а титла от Шлема и отново №1

Сърбинът Новак Джокович се трансформира еднолично в най-успелия тенисист в шампионатите от Големия шлем, стигайки до своята купа №23 от веригата след триумфа си на Ролан Гарос 2023.

В огромния край в Париж Ноле надигра със 7:6, 6:3, 7:5 за 3 часа и 16 минути игра норвежеца Каспер Рууд и за трети път в своята кариера се възкачи на трона в Париж след триумфите си през 2016-а и 2021-а година.

По този метод Джокович изпреварва своя огромен съперник Рафаел Надал в тяхната борба за това кой от двамата ще завърши кариерата си с повече трофеи от Шлема. Считано от през днешния ден резултатът е 23-22 в интерес на 36-годишния сърбин, който също така си подсигурява и завръщането под №1 в международната класация от на следващия ден.

От другата страна пък Каспер Рууд за трети следващ път се оказва от губещата страна във край на конкуренция от Големия шлем, като за повторно това се случва на Ролан Гарос. През този сезон обаче норвежецът изигра надалеч по-силен дуел против Джокович спрямо борбата за трофея против Надал преди година, когато Рууд още веднъж отстъпи в три сета.

Скандинавецът стартира доста мощно финала на корт " Филип Шатрие " и в първия сет реализира ранен пробив, с цел да поведе с 3:0 гейма. Постепенно обаче Ноле стартира да намира верния темп и съумя да изравни резултата при 4:4. В идващите няколко минути двамата бяха изцяло равностойни, което докара до тайбрек, в който просто Джокович не даде късмет на своя съперник и затвори първата част след 7-1 точки в своя изгода и 83 минути на корта.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР