Сърбинът Боян Радованович от Ново село край Куршумлия е осъден

...
Сърбинът Боян Радованович от Ново село край Куршумлия е осъден
Коментари Харесай

Осъден сърбин си иска трийсетте прасета и стоте кокошки в затвора

Сърбинът Боян Радованович от Ново село край Куршумлия е наказан на 40 дни затвор за нарушавания на закона за придвижване по пътищата. След няколко опита да отсрочи изтърпяването на наказването или най-малко да получи гривна, мъжът изпратил искане до пандиза да му бъде позволено да вземе със себе си и 26-те крави, трийсетината свине и стотината кокошки, които гледа.

Боян Радованович е глобяван от полицията няколко пъти поради ръководство на нерегистриран трактор, заради което има издадена мярка възбрана за ръководство на моторно транспортно средство.

" С какво да нося сеното, на гърба си ли да го нося? Трябва да го прекарам, и царевицата, и житото, и всичко – да нахраня животните, с цел да имам да оставам жив, да пребивавам ", споделя мъжът.

Той се грижи самичък за всичко във фермата, живее единствено с болната си майка. Няма на кого да остави животните, тъй като в селото с изключение на тях двамата никой различен не живее. Боян вижда решението на казуса единствено по един метод.

" Изпратих писмо до шефа на пандиза в Прокупле, в случай че може, да одобри животните ми. Аз ще ги виждам и всичко ще им правя подарък, и млякото, и яйцата от кокошките, и всичко, единствено да изхраня стоката, да имам къде да се върна ", споделя Радованович пред РТС.

От пандиза изясняват, че това е казус в практиката им. Казват, че няма нито законова, нито техническа опция да изпълнят настояването на Боян и по тази причина са го упътили към Общинския съд.

Пред закона Боян е нееднократен извършител с доста тежки каузи за нарушавания против сигурността при придвижването по пътищата. За четири години той има 15 присъди, а за три санкции е платил 550 000 динара.

" Не можахме да намерим метод да разбираем на този човек, че би трябвало да поеме отговорност за дейностите си. А това не е все едно. Да кара трактор без брошура, нощем, нормално това става късно вечер или рано заран, това е евентуално нужда да се извършат някакви дейности в неговата плантация ", споделя ръководителят на Наказателния съд в Прокупле Сладжана Драшкович.

Почти никой не минава по пътя, по който Боян вози сеното за животните си с нерегистрирания трактор, тъй като друмът стига до пустото село, чиито поданици са единствено той и неговата майка.

Ако продаде животните си поради излежаването на присъдата в пандиза, Боян към този момент не вижда бъдещето си на село.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР