Съратничка на убития кандидат за президент на Еквадор Фернандо Вилявисенсио

...
Съратничка на убития кандидат за президент на Еквадор Фернандо Вилявисенсио
Коментари Харесай

Стана ясно кой ще замени убития кандидат за президент на Еквадор

Съратничка на убития претендент за президент на Еквадор Фернандо Вилявисенсио ще го замести на изборите на 20 август, разгласи през вчерашния ден тяхната партия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

Андреа Гонсалес ще бъде претендентът на опозиционната центристка партия след убийството на Вилявисенсио в сряда.

59-годишният публицист Вилявисенсио, тръгнал на кръстоносен поход против корупцията в своята страна, беше на второ място по утвърждение в анкетите преди президентските избори. Кандидатът за президент беше убит, до момента в който напускаше предизборна среща в столицата Кито.

Оттогава в по-голямата част от Еквадор е въведено изключително състояние, а президентът Гилермо Ласо упрекна проведената престъпност за убийството.

36-годишната природозащитничка Гонсалес беше дългогодишна съюзничка на Вилявисенсио.

" Името на претендента за вицепрезидент ще бъде оповестено в идващите часове и той ще бъде определен измежду най-верните от тези, които са били дружно в битката с другаря Фернандо Вилявисенсио ", прецизираха от партията.

Гонсалес се е посветила по-специално на отбраната на океаните и мангровите гори, на битката против обезлесяването и трафика на диви животни.

Предстои й да взе участие в президентски спор в Кито през днешния ден.

Шестима колумбийци към този момент са задържани по отношение на следствието на убийството на Вилявисенсио, а един беше погубен незабавно след нападението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР