Сарафов говори за войната в Украйна. Това стана на среща

...
Сарафов говори за войната в Украйна. Това стана на среща
Коментари Харесай

Сарафов говори за войната в Украйна

Сарафов приказва за войната в Украйна. Това стана на среща на високо равнище, показват от прокуратурата.

От известието излиза наяве, че Борислав Сарафов е приказвал с ръководителите на Евроджъст и Европол. Началниците на европейски институции Ладислав Хамран и Катрин де Бол са разменили думи със Сарафов в Хага.

Работните диалози се организираха в границите на 17-ата среща на Консултативния конгрес на основните прокурори. В него вземат участие и ръководителите на прокуратури на страните членки на Европейския съюз.

Борислав Сарафов се срещна и с Ларс Отте, заместител на основния федерален прокурор на Германия. С него разискаха положителните практики при образование на магистрати по въпросите на контратероризма.

Друга тематика на диалога е съдействието сред българската и немската прокуратури. В рамките на форума Борислав Сарафов беседва и с основния прокурор на Литва Нида Грунскене.

Сред водещите акценти на форума е разискване на настоящата информация за хода на следствията на военните закононарушения. Те са осъществени след началото на войната на Руската федерация против Украйна.

В рамките на 17-ата среща на Консултативния конгрес на основните прокурори от Европейски Съюз бе признато решение. С него Европол се причислява към интернационалния проверяващ екип за военните закононарушения в Украйна.

Във фокуса на полемиките бе и взаимоотношението сред националните прокуратури в границите на EMPACT – Европейската мултидисциплинарна платформа против престъпни закани.

Инициативата в границите на Европейски Съюз ползва интегриран метод към вътрешната сигурност на общността,
включващ комплекс от ограничения. От надзор на външните граници, полицейско, митническо и правосъдно съдействие до ръководство на информацията, нововъведения и други

Предстои България да е хазаин на среща по EMPACT, отдадена на противодействието на трафика на хора.

Водещата страна в самодейността е Нидерландия. За присъединяване в събитието са поканени представители на
страни членки на Европейски Съюз, Украйна и Молдова, както и  Евроджъст.

През втория ден на 17-ата среща основните прокурори от Европейски Съюз участниците разискаха и ролята на прокуратурите в страните членки в отбрана на околната среда.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР