Сара Вагенкнехт - съпредседателката на новата германска лява популистка партия

...
Сара Вагенкнехт - съпредседателката на новата германска лява популистка партия
Коментари Харесай

Нова лява партия в Германия иска спиране на помощта за Украйна и преговори с Русия

Сара Вагенкнехт - съпредседателката на новата немска лява популистка партия BWS, се разгласи за договаряния с Русия и прекъсване на войната в Украйна.

Обръщайки се към 450 създатели на радикалната партия тя прикани Берлин да спре доставките на оръжия за Киев.

„ Ние доставяме оръжие на Украйна за победа, в която, уви, даже украинските генерали към този момент не имат вяра “, сподели Вагенкнехт.
„ Тази война би трябвало да бъде прекъсната и доста бързо посредством договаряния “, продължи тя под овации в бившето кино „ Космос “ на бул. „ Карл Маркс “ в Берлин.

„ Алиансът Сара Вагенкнехт (BWS) за разсъдък и правдивост “, каквото е цялостното име на партията, беше учреден на 8 януари под управлението на 54-годишната жена от някогашния комунистически източногермански град Йена.

През предишния октомври Вагенкнехт и девет нейни сътрудници напуснаха крайнолявата партия Die Linke („ Левицата ”), която разпусна своята парламентарна секта на фона на вътрешни разцепления.

Вагенкнехт остава комунистка след рухването на Берлинската стена и споделя с доста източни германци недоверието към Запада, обвинявайки Украйна за нашествието на Русия. Тя се опита в края на 2018 година да започва сходно придвижване като новия съюз, само че се отхвърли след шест месеца. Този път тя разчита да се възползва от възходящата поляризация на немското общество и срутва в поддръжката за държавното управление на Олаф Шолц на фона на икономическия спад. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР