Сара Мишел Гелар определено е една от най-уникалните актриси в

...
Сара Мишел Гелар определено е една от най-уникалните актриси в
Коментари Харесай

Убийцата на вампири Сара Мишел Гелар на 45 г.

Сара Мишел Гелар несъмнено е една от най-уникалните актриси в Холивуд. Тя постанова собствен модел на работа, а фамилията ѝ без подозрение е за образец в светските среди. Тя е модернист, икона, както и модел за подражателство на младите дами към този момент близо 25 години, написа life.dir.bg.

Родена на 14 април 1977 година в Ню Йорк, Съединени американски щати, американската актриса и бизнесмен, може би е най-известна с работата си в сериала " Бъфи - килърката на вампири " . Само на нежната възраст от 4 годинки тя е видяна и единствено няколко седмици по-късно взе участие във кино лентата " Нахлуване в персоналния живот ". Бързо следват и други планове, измежду които заглавията " Over the Brooklyn Bridge " и " Funny Farm ".

Гелар стартира да притегля фенове с ролята си в тийнейджърската сапунена опера " Swans Crossing ", а още по-голяма известност придобива с появяването си в хитовата поредност " Всички мои деца ", чиито общо 22 сезона се излъчват в продължение на цели 41 години. В този интервал тя се състезава и като фигуристка, работи като модел, взе участие в десетки телевизионни реклами и учи таекуондо - бойно изкуство, което употребява в ролята на Бъфи.

През 1996 година Гелар е определена за основния персонаж в паметния сериал " Бъфи, килърката на вампири ", който дебютира на дребния екран през идната година. Съчетавайки екшън-приключенски детайли, свръхестествени тематики, мощна женска роля и ослепителен комизъм, той се трансформира в интернационален шлагер. Успехът се дължи значително на самата Сара. В ролята на избраницата, на която е отредено да се бори с разнообразни демони, вампири, върколаци и други сходни, заплашващи измисления град Сънидейл, Калифорния - тя пресъздава силата и решителността на младите дами, както и техните тийнейджърски спорове и уязвимости. След седем сезона продукцията завършва през 2003 година Докато играе Бъфи, Гелар прибавя още заглавия в своята филмография, като паметната лента " Секс игри " от 1999 година, в която влиза в облика на изкусна интригантка.

По-късно се появява в ролята на Дафни във филмовата акомодация на детския анимационен сериал " Скуби-Ду ", в която за повторно след " Знам какво направи предишното лято " си партнира с Фреди Принц-младши, за който се омъжва през 2002 година в Мексико. Двамата имат две деца - щерка и наследник, носещи името Шарлот и Роки.

След края на " Бъфи " тя продължава да работи, само че този път като озвучава анимационния сериал " Robot Chicken ". Завръща се към постоянна основна роля с психологическия сериал " Двойник ", в който се превъплъщава в проблематична стриптизьорка.

Актрисата е съосновател на компанията " Foodstirs " , която продава смеси за печене нездравословни субстанции, подобаващи за деца. По-късно издава готварската книга " Stirring Up Fun with Food ".

Интересни обстоятелства за нея са, че и двамата ѝ родители са евреи. През 1984 година, когато е на седем години, те се развеждат и тя е отгледана от майка си. Докато пораства под нейните грижи, тя губи връзка с татко си, от който остава отчуждена до гибелта му през 2001 година, а един път го разказва като " фиктивен ". В началото на 2000 година декларира: " Може да се каже просто, че татко ми не участва в цялостната картина. Не съм съзнателно уклончива във връзка с него, просто има толкоз малко за казване ".

Освен че по това време е работещо дете, Сара се занимава с фигурно пързаляне, като приключва на трето място на районно съревнование в Ню Йорк. Тя също по този начин се класира на четвърто място на съревнование по таекуондо в " Медисън Скуеър Гардън " (има черен колан). Освен това получава частична стипендия, с цел да учи в " Columbia Grammar & Preparatory School ", защото майка ѝ не е в положение да заплати цялостната такса за образование, поради което непрекъснато е унизена.

В изявление за в. " Independent " споделя: " Бях друга, а това е единственото нещо, което не можеш да бъдеш в учебно заведение. Не разполагах с парите, които имаха тези деца ". Гелар не участва в клас през по-голямата част от образователните занятия, защото е трябвало да работи по няколко актьорски плана по едно и също време, като си спомня, че " през първия месец е имала повече отсъствия, в сравнение с се допуска, че би трябвало да имаш за цяла година ".

" Казвах им, че имам проблеми с гърба и от самото начало трябваше да отивам на доктор ", споделя тя.

След това посещава за малко гимназията за музика и театрални изкуства, само че отпада заради актьорски задължения. Учителите я заплашват, че няма да приключи поради непрекъснатото си неявяване от часовете, защото е заета да върви на прослушвания, макар че получава положителни оценки. Само че тя им демонстрира, че бъркат, като приключва последната си година с домашно образование, защото прекарва по-голямата част от дните си на снимачната площадка на " Всички мои деца ".

На фона на шеметната си кариера в малкия екран и киното, Гелър демонстрира, че в действителност можеш да имаш дълъг, благополучен и сполучлив брак в Холивуд. Тя и Фреди Принц-Джуниър са дружно от 20 година и с всеки минал ден се влюбват от ден на ден един в различен. А децата им порастват в щастливо семейство, цялостно с обич - нещо, което не е изключително постоянно срещано измежду световноизвестните звезди.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР