Сара Хакъби Сандърс, бивш прессекретар на Доналд Тръмп Доналд Тръмп

...
Сара Хакъби Сандърс, бивш прессекретар на Доналд Тръмп Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Бивша говорителка на Доналд Тръмп става губернатор на Арканзас


Сара Хакъби Сандърс, някогашен прессекретар на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, ще постави клетва през днешния ден като 47-ия губернатор на Арканзас,  пост, който е бил е бил заеман от татко ѝ, а тя ще стане първата жена на тази позиция, съобщи Асошиейтед прес.

Сандърс, която работи съвсем две години като прессекретар на Белия дом, завоюва предходната година изборите за губернатор след акция, фокусирана върху национални въпроси и работата й за някогашния президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския. След изборите Сандърс към този момент заобикаля да приказва за Тръмп и съобщи, че желае да сесъсредоточи върху щата Арканзас.

Сандърс ще стане най-популярния някогашен чиновник на Тръмп, заемащ изборна служба. Нейният татко Майк Хакъби е бил губернатор на Арканзас в продължение на повече от десетилетие.

Законодателите от Арканзас се събраха през вчерашния ден за началото на годишната сесия. Новата губернаторка на щата сподели, че неин главен приоритет е гласуванетона законодателна промяна, обвързвана с образованието, която съгласно нея ще се концентрира върху възстановяване на грамотността, повишение на заплатите на учителите, ограничения за сигурност в учебните заведения и публично финансиране за възнаграждение на частно или домашно образование. Сандърс сподели също, че би подкрепила закон, сходна на този във Флорида, който не разрешава часовете по полова обучение и полова еднаквост до трети клас.

Други точки от законодателния дневен ред на Сандърс включват ограничения за понижаване на щатския подоходен налог и в областта на публичната сигурност. Тя поема длъжността в миг, в който щатът разполага с повече от 2 милиарда $ запас, а на междинните избори през ноември републиканците разшириха болшинството си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР