Сара Бакс Хортън от Оксфордския университет, пра-правнучка на лондонски полицай,

...
Сара Бакс Хортън от Оксфордския университет, пра-правнучка на лондонски полицай,
Коментари Харесай

Пра-правнучката на лондонско ченге идентифицира Джак Изкормвача

Сара Бакс Хортън от Оксфордския университет, пра-правнучка на лондонски служител на реда, съумя да разпознава известния фанатик от 19-ти век Джак Изкормвача, написа английското издание на Telegraph.

Случаят Джак Изкормвача остава едно от най-известните неразкрити закононарушения в английската история. Сериен фанатик работи в Лондон в края на 1880-те. Жертвите му са били просяци и проститутки.

“За първи път в историята Джак Изкормвача може да бъде разпознат като Хаям Хайамс по отличителни физически характерности ”, сподели Хортън пред Telegraph.

Тя проучва медицински досиета от края на 19-ти век, които демонстрират, че физическите характерности на Хайъмс съответстват със свидетелствата на жертвите на Изкормвача (които приказват за странната му тътреща се походка и скованата лява ръка), да не приказваме за съвпаденията във височината, физиката и възрастта. Освен това мъжът живеел тъкмо в региона, където са осъществени убийствата, и по специалност добре боравел с ножа. Изследователят обърна внимание и на психическото положение на Хайамс, който страда от епилепсия, параноя и алкохолизъм, заради което постоянно атакува личната си жена.

“Той беше изключително нечовечен след тежки епилептични припадъци, което изяснява честотата на убийствата ”, отбелязва Хортън.

Тя добави, че до момента не е имало цялостно следствие на случая Изкормвача, защото медицинските досиета на оценените от нея пациенти са били поверителни до 2013 и 2015 година Хайамс се е появявал в лист от към стотина обвинени, само че по-късно е бил изключен оттова, тъй като е бил “погрешно разпознат ”, изясни откривателят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР