Сър Ричард Мур – шефът на прославеното МИ-6 (външното разузнаване

...
Сър Ричард Мур – шефът на прославеното МИ-6 (външното разузнаване
Коментари Харесай

Шефът на МИ-6 покани руснаци да шпионират за него, няма да ги издава


Сър Ричард Мур – шефът на прославеното МИ-6 (външното разузнаване на Великобритания) ненадейно се появи в светлината на прожекторите и предложения руснаците да споделят с английските спецслужби тайните, които знаят, с цел да оказват помощ за привършване на кръвопролитната война на Русия против Украйна.

Ръководителят на една от най-тайните секрети служби в света (независимо, че филмите за Джеймс Бонд демонстрират друго, б.р.) изключително рядко се появява пред аудитория и прекарва множеството време в офиса си над Темза. Неговото изказване през днешния ден в Прага е едвам второто от назначението му през 2020 година насам.

Според Ричард Мур вероятностите на Русия да навлезе още веднъж в Украйна са много слаби. Той прикани руснаците, недоволни от войната и от своето държавно управление, „ да създадат това, което през последните 18 месеца към този момент направиха и други “.

Каня ги да обединят старания с нас. Нашите порти са постоянно отворени. Ние ще се отнесем към препоръчаната от тях помощ с цялото си внимание и професионализъм, и ще опазим в загадка тайните, които те ще споделят с нас. Така дружно ще работим над това да сложим завършек на това клане “, съобщи Ричард Мур.

Според него скорошният несполучлив опит за бунт на Пригожин и ЧВК „ Вагнер “ блестящо е показал пресата, под която се намира Путин. По думите на Мур самият Прикожин е креатура на Путин, само че и той се е обърнал против него.

„ Длъжен съм да призная, че когато оня събота Пригожин направи своя ход – неговото чудно странствуване през Ростов съвсем до самата Москва – това беше нещо  екстраоринерно. Ако се върнем към този ден, то сутринта Пригожин се оказа изменник на родината, към вечерта беше към този момент банален, а няколко дни по-късно Путин го предложения дружно да пият чай “, фино иронизира Ричард Мур особеностите на съветския народен темперамент.

По негови сведения (на които може да се има вяра, б.р.) Пригожин през днешния ден е жив и здрав, покрил се е „ на едно място “, само че какво го чака него и хората от неговата формация – това е мъчно да планува даже английското разузнаване.

„ Тоест, там очевидно се случват всякакви такива неща, които дори аз, като началник на МИ-6, се озорвам да осмисля и тълкувам, в смисъл, че не е ясно кой влиза и кой излиза “, заключи сър Ричард в доста английски жанр.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР