Сър Пол Макартни едва не е бил прегазен на легендарната

...
Сър Пол Макартни едва не е бил прегазен на легендарната
Коментари Харесай

Пол Макартни почти прегазен на пешеходната пътека от корицата на Abbey Road - Култура

Сър Пол Макартни едвам не е бил прегазен на именитата пешеходна пътека пред студиата " Аби роуд ", станала известна поради едноименния албум на Бийтълс, до момента в който щерка му Мери снима документален филм, отдаден на 90-годишнината на световноизвестната постройка.

Музикантът от " Бийтълс " се опитвал да пресъздаде обложката на албума " Abbey Road " на групата от 1969 година за първата пълнометражна продукция на щерка си, озаглавена " Ако тези стени можеха да пеят " (If These Walls Could Sing) на Дисни плюс. Легендарната ливърпулска четворка записва в фамозните студиа и кръщава на тях 11-ия си албум. Емблематичната обложка на " Abbey Road " изобразява четиримата от групата, които пресичат пешеходната пътека вид " зебра " на едноименната улица.

" Докато си тръгвахме (от студиото), споделих: " Ще те фотографирам (по време на пресичането) ", той потегли, а една кола въобще не спря! ", споделя пред списание " Ес " Мери Макартни, която е фотограф и режисьор. Документалният ѝ филм беше пуснат в края на предходната година.

53-годишната жена споделя, че е била " доста нервна ", до момента в който покаже на татко си готовия филм. " Заведох го на кино, с цел да го гледа и продължих да си мисля: " О, Боже мой, уповавам се да му хареса... На идващия ден бях на едно събитие и някой сподели: " Видях татко ти и той говореше за документалния филм ". Това е място, към което Пол Макартни в действителност е привързан... Когато чу, че върша документален филм, беше в действителност удовлетворен и това го накара още веднъж да си спомни за студиата " Аби роуд " и за доста от историите ".

Мери споделя, че постоянно се вълнува при посещаване на мястото и си " напомня отминалите времена ", прекарани там с майка ѝ Линда Макартни, която умря през 1998 година " Много от хората, които към момента работят там, са били там и с родителите ми. Те ме дърпаха встрани и споделяха: " Толкова добре си спомняме майка ти... какъв брой страхотна беше ". Дъщерята на Пол Макартни признава, че спомените я предиздвикали да се разплаче.

Във кино лентата на Мери Макартни особено присъединяване взимат татко ѝ, който към този момент е на 80 години, неговия сътрудник от " Бийтълс " Ринго Стар, само че също и Елтън Джон, Роджър Уотърс от " Пинк флойд " и Лиъм Галахър.

Студиата " Аби роуд " са основани през 1931 година от компания " Грамофон ", наследена от И Ем Ай, която на собствен ред беше закупена от " Юнивърсъл мюзик " през 2012 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР