Сър Майкъл Кейн - една от живите легенди на британското

...
Сър Майкъл Кейн - една от живите легенди на британското
Коментари Харесай

На 85 г. сър Майкъл Кейн е готов да се сбогува с киното

Сър Майкъл Кейн - една от живите митове на английското кино , предусеща скорошния завършек на актьорската си кариера, заяви Контактмюзик.
 
Актьорът, който на 14 март ще стане на 85 години , се е снимал в над 167 кино лентата . Познат е с функциите си в продукции като " Алфи ", " Гамбит ", " Италианска спекулация ", " Хванете Картър ", " Човекът, който искаше да бъде крал ", " Батман първоначално ", " Престиж ", " Черният рицар ", " Генезис ", " Черният рицар: Възраждане ", " Зрителна машинация ", " Зрителна машинация 2 ".
 
Сред многочислените му оценки са две награди " Оскар " за най-хубав артист в поддържаща роля - за " Хана и нейните сестри " и " Правилата на дома ".
 
 Guliver/Getty Images

В изявление за сп. " Тайм навън " Майкъл Кейн споделя: " Винаги съм казвал, че човек не се пенсионира от киното , а противоположното - киното го пенсионира. Мен към момента не са ме пенсионирали, само че чувствам, че краят наближава. Скоро ставам на 85 и в визията ми за парадайса не се вписва да съм на крайник от 6.30 ч. сутринта и да изучавам шест страници разговор ".
 
Кейн признава също, че в никакъв случай не е отказвал препоръчана му роля , само че има няколко кино лентата, в които съжалява, че се е снимал . Сред тях е " Роякът " (1978). Въпреки че го окачествява като една от най-лошите продукции, в които е взел участие, артистът споделя, че е имало какво да научи от екранните си сътрудници във кино лентата - иконите на киното Оливия де Хавиланд и Хенри Фонда.
 
 Guliver/Getty Images

" Често дублирам на децата си " Използвайте мъчнотиите ". Те даже ми купиха възглавница със същия надпис ", разкрива още Майкъл Кейн.
 
Британецът, който е класиран на 15-о място измежду най-касовите артисти на всички времена , споделя още един собствен спомен - по какъв начин преди време е бил отритнат от режисьор , когато се е явил на кастинг за дребна роля. Кинодеецът, чието име Кейн не загатва, даже му е предложил да си откри постоянна работа, тъй като не го " вижда " като артист.
 
" Спомням си, че се явих на кастинг с английски режисьор за дребна кино роля, който ми сподели: " Няма да ти я дам, само че ще ти направя услуга. На сюрпризирания ми въпрос " Какво? " той отговори: " Ще ти направя предложение. Намери си постоянна работа, тъй като като артист няма да стигнеш до на никое място. Аз си потеглих и си потърсих друга работа. Като артист ", споделя Майкъл Кейн.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР