Сър Кийр Стармър ще предупреди, че Западът е изправен пред „ос на нестабилност“, докато се появява на срещата на върха в Канада

...
Той също е готов да обяви защитата на границите на
Коментари Харесай

Той също е готов да обяви защитата на границите на Обединеното кралство за „сериозна загриженост за сигурността“.

Сър Кийр е на среща на върха в Монреал за "прогресивни" политици - включително канадски лидер, норвежки премиер Гар Стор и бивш министър-председател на Нова Зеландия.

Лидерът на лейбъристите също трябва да бъде разпитан по Sky News.< /p>

Говорейки преди срещата на върха, сър Кеир каза: „Едно от най-сериозните опасения за сигурността в Обединеното кралство в момента е сигурността на границите, защото правителството е загубило контрол върху границите.

„Това основно правило, че правителството на Обединеното кралство трябва да решава кой да дойде на нашите брегове, беше признато от правителството на престъпни банди, които качват хора в лодки, за да преминат през Ламанша.

„И така това е конкретното предизвикателство, пред което сме изправени, и затова излагам как ще работим с международните партньори, за да разбием тези банди, да възстановим реда по нашите граници и да възприемем прагматичен подход – отървете се от трикове и реторика и всъщност измислете решение."

Сър Кийр се присъединява към външен министър в сянка на срещата на върха, последната от поредица ангажименти, които той поема на глобалната сцена

Какъв е планът на лейбъристите относно миграцията ?

Това идва и преди очакваното посещение в Париж следващата седмица, за да се срещне с френския президент Еманюел Макрон.

Вълната от ангажименти се възприема като опит да изглежда държавнически и да подобри лидерските си качества преди вероятни общи избори през следващата година.

Даунинг стрийт обаче изглежда омаловажава значението на очакваното посещение в Париж, описвайки го като „не необичайно“.

Прочетете повече:
Тори смятат, че Стармър е направил стратегическа грешка по отношение на миграцията
Стармър клейми Сунак като „Бездействащ човек“ заради затворите и училищата

Това идва, след като лейбъристите потвърдиха, че могат да приемат квота от мигранти от ЕС съгласно споразумение за връщане, което се надява да сключи с блока, ако спечели властта.

Министърът на Кабинета в сянка Ник Томас-Саймъндс каза, че целта е да се осигури споразумение за връщане, за да се установи „управление и контрол на системата“, тъй като той обвини консерваторите, че са „загубили контрол над нашите граници“.

Лейбъристкият план за „разбиване на бандите“

Г-н Томас-Саймъндс говори пред Sky News, докато сър Кийр и вътрешният министър в сянка Ивет Купър се срещнаха с европейски служители в Хага - и тъй като партията разкри предложения за третиране на контрабандните банди "наравно" с терористите.

Въпреки това потенциалът за споразумение за връщане предизвика полемика, като председателят на партията на торите Грег Хандс обвини лейбъристите в "шокиращо политика на отворени врати за имиграцията".

ЕС в момента работи върху ново споразумение за връщане, което би означавало, че всяка държава-членка приема минимална годишна квота от 30 000 мигранти или плаща 20 000 евро (£17 200) за всеки човек, когото не приемат.

Освен атаки отдясно, лейбъристите се сблъскаха с критики от Мат Врак, президент на Конгреса на профсъюзите, който каза пред The ​​Guardian, че сър Кийр е в „опасност да угажда на дясното реторика на торите" относно имиграцията.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР