Сър Кийр Стармър обещава да „разбие бандите и да осигури границите“, докато стартира план за сигурност

...
Партията иска да има повече британски полицаи, командировани към организацията
Коментари Харесай

Партията иска да има повече британски полицаи, командировани към организацията за съвместни разследвания, с цел да разбият бандите, преди да стигнат до брега .

И те искат да работят с партньорите от ЕС по споделянето на данни и разузнаване, заменяйки достъпа, който Обединеното кралство загуби до определени програми след Брекзит.

Сър Кеир каза, че границите на Обединеното кралство и имиграционната система бяха „управлявани от враждебна и нарастваща чужда сила – престъпни банди за контрабанда на континента“.

Но той обеща, че неговата партия ще бъде „два пъти по-безмилостна, за да разбие бандите и да осигури британските граници“.

Други елементи от плана за сигурност на партията включват укрепване на гражданския ред за ограничаване на движението на заподозрени в контрабанда и трафик и засилване на сътрудничеството при наблюдението на известни нарушители.

„Тези престъпни банди за контрабанда се разрастват тлъсто върху провалите на правителството, докато торите засилват празната реторика около нелегалната имиграция за евтини заглавия“, добави сър Кийр.

„Премиерът и министърът на вътрешните работи се люшкат диво от трик на трик, всеки от които е предназначен да хванете заглавия, вместо да решавате проблема.

„Моето лейбъристко правителство ще запретне ръкави и ще тръгне след тези престъпници, с подходящ план за ново споразумение за сигурност с Европа в подкрепа на по-добри трансгранични полицейски операции и по-големи правомощия за нашите правоприлагащи агенции в Обединеното кралство."

Повече от 23 000 души са направили опасното пътуване през Ламанша през годината досега - повече от 3 000 са преминали само през септември.

Преминаването на лодки „в противоречие с британските ценности“

Премиерът Риши Сунак превърна справянето с проблема в един от петте си приоритета за годината, обещавайки да „спрат лодките“ с мерки, като например депортиране на някои търсещи убежище в Руанда и настаняване на хора на шлепове.

Прочетете повече
Starmer марки Sunak „Inaction Man“
Rayner поставя обувка на критиците на лейбъристите

Но и двете схеми срещнаха бариери, с Полети от Руанда, засегнати от съдилищата и избухване на болестта Legionella на кораба Bibby Stockholm.

Г-н Сунак многократно е защитавал напредъка на правителството, казвайки: „Ние вече намалихме изоставането от наследство с над 28 000 – почти една трета - от началото на декември и оставаме на път да постигнем целта си.

"Но ние знаем, че има още какво да се направи, за да сме сигурни, че търсещите убежище няма да прекарат месеци или години - живеейки в Обединеното кралство за огромни разходи за данъкоплатеца - в очакване на решение."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР