Сър Елтън Джон ще получи награда от университета Харвард, следващия

...
Сър Елтън Джон ще получи награда от университета Харвард, следващия
Коментари Харесай

Харвард почита Елтън Джон за усилията му в борбата с ХИВ и СПИН

Сър Елтън Джон ще получи премия от университета Харвард, идващия месец, за големите старания и активността си в поддръжка на битката против ХИВ и СПИН.

Това оповестиха от влиятелния университет във вторник, изтъквайки, че английският музикант от години работи за набирането на средства и повишение на информираност за подлата болест, заяви АП.

Елтън Днон основа фондацията си против СПИН през 1992 година От тогава насам тя набира средства за филантропична активност в интерес на инфектираните с вируса ХИВ и болните от СПИН и е събрала повече от 385 милиона $ за идеята. През годините фондацията е основала голям брой ограмотяващи стратегии, провела е акции против изолацията и дискриминирането на болните, осигурявала е лекуване, грижи и поддръжка за хора, живеещи с тежката болест.

70-годишният артист ще получи филантропичната премия "Питър Дж. Гомес " на 6 ноември, като на церемонията ще изнесе и лекция за активността на фондацията си и работата ѝ през годините.

Тази премия, в чест на проф. Петър Дж. Гомес, се присъжда на персони, въодушевили по един или различен метод обществото.

Елтън Джон разяснява избора на университета Харвард да го удостои с това отличие, като съобщи, че премията го изпълва със "задоволство и примирение ".

"Благодарен съм на Харвардския университет и на Фондация Харвард за признаването, което отдават на моята филантропска работа в борбата против ХИВ/СПИН. За мен е чест да споделя това самопризнание с такива известни хора, получатели премията в предишното ", съобщи Елтън Джон и увери, че остава зает със задачата "да поддържа постигнатия прогрес за унищожаване на клеймото и премахване на ХИВ и СПИН ".

През последните 35 години, измежду носителите на филантропичните награди на Фондация "Харвард " са архиепископ Дезмънд Туту, генералните секретари на Организация на обединените нации Бан Ки-мун и Кофи Анан, Бутрос Бутрос Гали, Хавиер Перес де Куеляр.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР