Сър Боби Чарлтън e легендарен футболист, превърнал се в икона

...
Сър Боби Чарлтън e легендарен футболист, превърнал се в икона
Коментари Харесай

Най-великият момент на Сър Боби Чарлтън

Сър Боби Чарлтън e именит футболист, трансформирал се в икона на футбола със своята игра и лоялност към Манчестър Юнайтед, както и със своите безбройни приноси към британския народен тим. Нека се срещнем от близко с историята на този футболен колос, неговата кариера в Манчестър Юнайтед и, несъмнено, най-великият миг в неговата кариера.

История на Сър Боби Чарлтън

Сър Боби Чарлтън е роден на 11 октомври 1937 година в Аштън-ъндър-Лайн, Ланкашър, Англия. Той беше част от футболната династия Чарлтън, която включваше и неговия брат Джаки Чарлтън. В ранна възраст Сър Боби Чарлтън сподели своя гений във футбола и бързо се причисли към локалния футболен тим - Манчестър Юнайтед.

Кариера в Манчестър Юнайтед

Сър Боби Чарлтън дебютира за Манчестър Юнайтед през 1956 година и бързо се трансформира в един от най-важните играчи в тима. Той бе измежду най-важните футболисти в историята на клуба и игра за " Червените дяволи " в продължение на цялата си футболна кариера.

В продължение на 17 години в Манчестър Юнайтед, Сър Боби Чарлтън изигра над 600 мача и вкара над 240 гола. Той бе съвършен в халфовата си игра и имаше извънреден футболен инстинкт. Сър Боби Чарлтън бе една от основните фигури, които доведоха Манчестър Юнайтед до първата им “Купа на първенците " през 1968 година.

И през днешния ден, почитателите на " Червените дяволи " с неспокойствие чакат всеки един от техните мачове. Тази пристрастеност и лоялност към тима непроменяемо ги води към търсене на всички способи да бъдат осведомени за резултатите и представянето на обичания тим и играчите му. А в този момент, със сезам бонус код, имате достъп до най-актуалните вести за Манчестър Юнайтед и късмет да се насладите на тяхната игра, подкрепяйки и тръпнейки в очакване за идната им победа.

Най-великият миг на Сър Боби Чарлтън

Купа на първенците 1968 година

Най-великият миг в кариерата на Сър Боби Чарлтън и в историята на Манчестър Юнайтед бе спечелването на “Купата на първенците " през 1968 година. Този шампионат бе върхът на европейския клубен футбол и за " Червените дяволи " това бе най-великият и върхов миг.

Сър Боби Чарлтън игра като халф в този исторически мач против Бенфика. Въпреки напрежението и натиска, той се изяви с изключителна игра. Мачът приключи 1:1 след края на 2-рото полувреме и след продължението. Накрая, Манчестър Юнайтед завоюва купата след серия от дузпи.

Сър Боби Чарлтън бе основен фактор за триумфа на тима. Той освен доминираше на терена със своите пасове и игра, само че и вкара най-важния гол във врата на Бенфика. Този мач се трансформира в незабравим за Манчестър Юнайтед и остава най-великия миг в кариерата на Сър Боби Чарлтън.

Завършване на кариерата и завещание

След този исторически триумф, Сър Боби Чарлтън продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед още няколко години, преди да се отдръпна от професионалния футбол. Той се трансформира в икона на клуба и постоянно ще бъде свързван с неговата богата история.

Сър Боби Чарлтън също по този начин има богато завещание в британския народен тим, като бе част от успеха на Англия в Световното състезание през 1966 година. Той бе притежател на номер 9 и бе виновен за доста от головете на тима по време на този шампионат.

Сър Боби Чарлтън бе не просто футболист, а легенда в международния футбол. Неговата лоялност, гений и най-много най-великият миг в кариерата му - спечелването на “Купата на първенците " през 1968 година, го вършат паметен футболист. Той ще остане в сърцата на почитателите на Манчестър Юнайтед и на всички фенове на футбола като една същинска легенда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР