Сър Артър Конан Дойл е роден на днешната дата, 22

...
Сър Артър Конан Дойл е роден на днешната дата, 22
Коментари Харесай

Очите на жената казват много повече, отколкото устата й - мислите на сър Артър Конан Дойл

Сър Артър Конан Дойл е роден на днешната дата, 22 май, през 1859 година в Единбург. „ Бащата “ на най-известния детектив Шерлок Холмс се дипломира като доктор, само че открива същинското си предопределение в писането.

Творчеството му е събрано в седемдесет тома. Артър Конан Дойл придобива международна популярност с романите и разказите за Шерлок Холмс, а „ Баскервилското куче” и „ Знакът на четиримата” са несъмнено измежду най–прочутите му произведения.
 Ретро, морско, синьо: по какъв начин лятото ще се влюби в теб Edna предлага Ретро, морско, синьо: по какъв начин лятото ще се влюби в теб
Писател, доктор, странник, окултист, израснал в беднотия, починал като рицар... Сър Артър Конан Дойл е една от най-интересните персони на предишния век. Повече от 100 години светът чете неговите истории за Шерлок Холмс, а модерната криминалистика и до през днешния ден употребява неговите новаторски за времето си способи.

Разгледайте галерията ни и прочетете най-великите мисли на писателя.

Към галерията >>>

Вижте още:
Най-незабравимите и сантиментални цитати от “Титаник” Цитати от великия и паметен Франк Синатра Красиви цитати от шедьовъра “Малкият принц”
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР