СЪР – Ето го: бивш военен лидер на Хамас идва

...
СЪР – Ето го: бивш военен лидер на Хамас идва
Коментари Харесай

Писма: Много британско посрещане на бивш лидер на Хамас и анти-израелски агитатор

СЪР – Ето го: някогашен боен водач на Хамас идва във Англия, получава поданство и му е предоставена постройка на съвета, и стартира да провежда други поддръжници („ Бивш началник на Хамас зад пропалестинските митинги “, отчет, 7 ноември).

Притеснението е: какъв брой още заговорничат по този метод?

Малкълм Алън
Бъркхамстед, Хартфордшър

SIR – Умоляванията с фанатици в никакъв случай не са работили („ Met умолява деятелите да спрат митинга против примирието “, отчет, 7 ноември). Това, че продавач на мак може да бъде атакуван (доклад, 7 ноември) е доказателство, че полицията е изгубила всякакво доверие в отбраната на нашите жители.
Камила Коутс-Кар
Тедингтън, Мидълсекс

СЪР – Напълно правя възражение против Суела Брейвърман, министърът на вътрешните работи, която непрестанно назовава пропалестинските митинги „ маршове на омразата “.

Това е огорчение за доста хора, които откровено и спокойно стачкуват против убийството на хиляди почтени палестинци, въвлечени в боевете сред Израел и Хамас.

Антъни Хаслам 
Фарнам, Съри

SIR – Ако стачкуващите маршируваха и призоваваха палестинците да бъдат освободени от Хамас, аз можех да се причисля към тях.

Alec Bradley
Kidderminster, Worcestershire

SIR – Дейвид Ландър (Писма, 7 ноември) твърди, че „ войните свършват единствено когато оръжията са оставени и говоренето стартира “. Това, споделя той, е „ повтарящият се урок на историята “.

И въпреки всичко историята също ни учи, че безусловното предаване постоянно е сполучливият път. Пример за това е Втората международна война. Целта на съдружниците не беше съглашение посредством договаряния, а цялостно заличаване на машината на нацистка Германия, дружно със затварянето или изтезанието на нейните мажоретки в Нюрнберг. Г-н Ландър продължава, казвайки, че „ даже Хамас да бъде погубен, ще има други, които да го заменят “. Но нацистите в никакъв случай не бяха сменени.

Нямам визия по какъв начин ще завърши спорът в Газа. Търсенето на отговори в историята е разбираемо, само че то не дава причини за преустановяване на огъня или за договаряния сред воюващите страни. Хитлер в никакъв случай не е желал да приказва. За него беше победа или загуба. Опасявам се, че Хамас има същото мислене.

Фил Ейнджъл
Хелстън, Корнуол

SIR – Докато офанзивата на Хамас против Израел беше варварска, отговорът на Израел – убийството на 10 000 души в Газа, в това число минимум 6 000 дами и деца, е непропорционално.

Срещата на насилието с принуждение не реализира нищо. Трябва да има преустановяване на огъня заради филантропични аргументи, в случай че не друго.

Дънкан Рейнър
Сънингдейл, Бъркшир

Речта на безвкусния крал

< p> SIR – Вчерашната тирада на краля беше по-скоро като тези нискомаслени смазки, които се преструват на масло. Наистина ли съдържа това, което хората желаят?

Забраната за пушене, суматохата към изкуствения разсъдък, премахването на A-нивата, колите без водачи – не съм сигурен, че това са нещата, за които хората желаят да чуят. Нещата, които желаят обаче, бяха едвам упоменати от краля: по-ниски данъци; по-евтина храна; по-добри пътища; завършек на безмилостното гонене на автомобилистите и наемодателите; по-стабилна полиция; по-строги присъди за обири от магазини и ековандализъм; по-строги закони за битка с закононарушенията от омраза; изправяне пред глупостта на препоръчаните закони за пола и транссексуалните в Шотландия; по-ефективна NHS; самодостатъчна, дълготрайна енергийна политика; да не приказваме за прекъсване на разточителството да се дават милиони на Индия и Китай – или, по-близо до дома, HS2 и чистата нула., беше загубен.

Д-р Мартин Хенри
Добър Великден, Есекс

По-ранна диагноза

SIR – Ричард Хаус разказва забавянето на диагнозата на неговата субдурална хематом (Характеристики, 6 ноември).

Неговият роман следва честите известия в медиите за закъснение на диагностицирането на рак, сепсис и други инфекции, както и доста чести и по-редки болести, с пагубни последствия. < /p>

Когато дойдох в Бостън, Масачузетс, през 1982 година като нов „ стипендиант “ по медицина, моят шеф, извънредно умен клиницист и откривател в Харвард, който беше практикувал във Англия по-рано в кариерата си, предложи някои препоръки: има дълъг лист от признаци, обхващащи всички болести, без значение дали са тривиални или животозастрашаващи. В най-хубавата американска здравна процедура се приема, че всички пациенти могат да имат съществено заболяване и главната задача на лекаря е да изключи тази опция, преди да възнамерява по-нататъшни грижи.

Във Англия, допусна той, първичната догатката е, че всяка група от признаци има банално пояснение (което, несъмнено, е статистически вероятно), и това попречва ранното и уместно проучване. Неговата философия на медицината не беше угриженост за правни последствия, а за ранна диагностика и рационално лекуване.

Този деен метод прибавя разноски първоначално, само че може да спести пари и животи в по-дългосрочен проект.

Д-р Адриан Крисп
Уестън Колвил, Кеймбриджшир

Господине – Приветствам NHS за стартирането на лекарството анастрозол за битка с рака на гърдата (доклад, 7 ноември).

Това, дружно със статините, ще помогне на хората да живеят по-дълго. Надявам се, че министър-председателят се твърди, че NHS и системата за грижи са в положение да се грижат за всички нас.

Нори Ърл
Скиптън, Северен Йоркшир

Месен сос

SIR – Ед Къминг (коментар, 28 октомври) споделя „ положително освобождение “ от соса, „ удостоверение за нашето неприятно готвене “ и единствено належащо за възстановяване на „ безвкусното месо и зеленчуци “.

Всяко месо, когато се извади от тигана, в който е било печено, оставя малко хранителни сокове и лой. Един добър сос употребява всички тези мощно ароматизирани сокове с просто прибавяне на брашно, вода, отцедена от авансово сварените картофи и малко сол и черен пипер.

Сосът надалеч не е „ скучен за готвене “, той е една от насладите на домашната кухня. Г-н Къминг пропуща и би трябвало да опита.

Мери Бигс
Фернхърст, Западен Съсекс

Инфраструктура за електрически автомобили

SIR – По време на малко посещаване на север стана явно, че неналичието на инфраструктура за електрически транспортни средства (Бизнес, 7 ноември) ще има голямо влияние върху тези, които живеят на тесни улици без алеи или гаражи. Как някой ще може да получи достъп до личните си точки за зареждане – да не приказваме за тези, които са конфигурирани тук-там отвън града – е сериозен проблем.

Същото важи и за старите миньорски села на Корнуол. Някой в действителност ли е обмислял следствията за дребните общности? Кабели през пътеки? Кабели, минаващи по цялата дължина на улиците?

Пол Каруана
Труро, Корнуол

SIR – Вашият отчет (30 октомври) гласи „ изчислено е, че Електромобилите скоро ще костват приблизително 4 пенса на километър за пробег, спрямо съвсем 10 пенса за коли с мотори с вътрешно горене. “

Това наподобява подценява забележителната разлика в покупните и препродажните цени за еквивалентни транспортни средства, с EV са доста по-скъпи за закупуване, като за сходни, и евентуално имат по-ниска остатъчна стойност, поради опасения по отношение на оставащия живот на батерията.

Бих предположил, че общите разноски за целия живот към момента са в интерес на мотора с вътрешно горене, без даже да се обмисля безпокойствие за обсег и незадоволителна инфраструктура за зареждане.

Артър Бейли
Тилдесли, Ланкашър

Второкласен пост

SIR – Може някой да ме просветли за какво имаме двустепенна пощенска система, когато едно вярно адресирано писмо с първокачествен щемпел отнемаше седем дни, с цел да измине шест благи?

Сара Уедърбърн < br> Hadleigh, Suffolk

SIR – В началото на април тази година бях известен от службата за подбиране на Hove за пратка без щемпел, адресирана до мен. Артикулът се оказа коледна картичка, изпратена от четири благи.

Дейвид Бенет
Хоув, Източен Съсекс

Шапки долу < /h2>

SIR – Когато предизвиква мъжете да носят бейзболна шапка, Стивън Дойг (Характеристики, 7 ноември) също ще ги насърчи ли да ги смъкват понякога? Носещите наподобява ги считат за част от главите си. Виждал съм ги даже крепко привързани при публични мотиви, като да вземем за пример в черква.

Шърли Пъкет
Тентердън, Кент

Не правете догатки по отношение на кучетата на мотиви

SIR – Като притежател на куче, което може да реагира зле на други кучета, би трябвало да приема изказванията на София Мъни-Коутс за тези от нас, които имат такива животни.

„ Реактивните “ кучета постоянно са по този метод заради боязън, след нахлуване от друго куче. Собствениците, които слагат кучетата си на мотиви, когато се доближават до други, оказват помощ на кучето си да резервира успокоение, както и пазят друго куче от евентуална офанзива.

Ние се опитваме да подсигуряваме, че нашите домашни любимци живеят допустимо най-добре живот, като в същото време избира подобаващи кучета, с които да взаимодействат, с цел да могат да изградят увереността си.

Бих призовал госпожа Money-Coutts да не преценя, когато друго куче се доближава на мотив, а вместо това да вземе поради, че има може да е доста добра причина за това.

Клеър Фармър
Бошам, Западен Съсекс

Психично здраве и полицейска отбрана на живота

СЪР – Като някогашен основен контрольор, аз оборвам Джордж Кели (Писма, 6 ноември), който твърди, че не е работа на полицията да се занимава с произшествия, свързани с психологичното здраве.

По време на кариерата си се ръководех от диктата на сър Ричард Мейн, взаимен първи комисар на столичната полиция. Според него главните отговорности включват отбрана на живота и имуществото, както и запазване на мира и както откриване, по този начин и попречване на закононарушения. Полицията постоянно е първа при случай с психологично здраве и аз имам вяра, че отбраната на живота включва уговаряне на човек да посегне на живота си.

R E Bracey
Chelmsford, Essex

SIR – Дори и най-безчувственият човек или човек, който се е радвал на проспериращо и устойчиво образование, може би би могъл да признае, че проблемите с психологичното здраве могат да доведат до „ сън на улицата “ („ Бездомната изразителност на Брейвърман разделя кабинета “, отчет, 7 ноември).

Междувременно NHS наподобява се дистанцира от този проблем и даже простата първична диагноза може да отнеме години.

Робърт Брюър
Гилдфорд, Съри

SIR – Питър Хитченс (Писма, 7 ноември) е прав: всякога, когато някой пие алкохол или вземе опиати за забавление, той взема решение.

За тези, които са психически пристрастени, е извънредно мъчно да решат да не се отдадат, само че не е невероятно.

Въпреки че е трагично, че хората унищожават личния си живот и живота на други хора по този метод, нямам доверие, че те са без избор по въпроса.

Алисън Левинсън
Хейстингс, Източен Съсекс

Писма до редактора

Ние приемайте писма по имейл и по пощата. Моля, включете име, адрес, длъжностен и домакински телефонен номер.
АДРЕС: 111 Buckingham Palace Road, Лондон, SW1W 0DT   
ИМЕЙЛ: [email protected]   
СЛЕДВАЙТЕ: Telegraph Letters в Twitter @LettersDesk 
БЮЛЕТИН: регистрирайте се, с цел да получавате писма към редактора

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР