Съпрузите от село Василовци, които се оказаха първите заразени с

...
Съпрузите от село Василовци, които се оказаха първите заразени с
Коментари Харесай

Издирват гости на юбилей в Лом, на който присъствала починалата от коронавирус

Съпрузите от село Василовци, които се оказаха първите инфектирани с ковид у нас, са отпътували при сина си в София на 1 март. Ден преди този момент са участвали на честване на кръгла годишнина на брата на 74-годишния мъж, като тържеството е било в град Лом. В момента полицията търси участниците в честването, разпитва ги и дружно със здравните управляващи ги слага под домашна карантина.

Дъщерята на потърпевшото семейство е работила в Италия, завърнала се е у нас, евентуално е участвала на рождения ден, само че живее в различен район и кметът на Брусарци няма информация дали е изследвана за COVID-19.

Общината в Брусарци и Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Монтана подхващат съществени ограничения против разпространяването на ковид в Брусарци, съобщи кметът на общината Наташа Михайлова.

След като през вчерашния ден 66-годишна жена от село Василовци в община Брусарци почина от ковид в болница " Пирогов " в София, а брачният партньор й, също инфектиран с вируса, е в сериозно положение, РЗИ-Монтана направи стерилизация на къщата им в селото и на региона към нея.

По заповед на кмета на общината учебните заведения, детските градини, читалищата и пенсионерските клубове в община Брусарци за затворени, като ваканцията е до 16 март, в това число. Забранено е провеждането на седмичния пазар в град Брусарци и на пазарите в селата от общината.

Общинската администрация е закупила маски за работещите в локалната адмиинстрация и кметствата, за учители в учебни заведения и детски градини, за работещи в читалища, пенсионерски клубове и други публични организации. Закупени са също алкохол, гелове за стерилизация и други медицински материали, разгласи Михайлова.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР