Съпрузи от България се борят за живота си в интензивното

...
Съпрузи от България се борят за живота си в интензивното
Коментари Харесай

COVID-19 драма с българи в Италия: Съпрузи на по 50 години б...

Съпрузи от България се борят за живота си в интензивното поделение на болничното заведение в италианския град Падуа. Двамата са на към 50 години и не са имунизирани, написа италианското издание ilgiorno.it

Мъжът и дамата са настанени в една стая, като положението им е извънредно тежко. Когато потърсили здравна помощ, българите обяснили, че не са имунизирани и имат дихателни проблеми. Първоначално съпрузите били настанени в обособени стаи, като разговаряли по телефона, с цел да си дават взаимно кураж.

Състоянието им обаче внезапно се влошило и когато се наложило да бъдат интубирани, лекарите в Падуа ги поставили в една стая и доближили двете кревати. Сега съпрузите се борят за живота си, а медиците се въздържат от всевъзможни прогнози. Към момента двамата са живи с помощта на респираторите и машините за диализа.

Най-голяма част от неимунизираните задгранични служащи в Италия идват от Балканите, най-вече от Румъния. 21% от инфектираните чужденци са румънски жители, сочи отчет на благотворителната организация " Каритас ", само че данните обгръщат интервала до края на юни 2021 година

Според публични данни от 26 октомври 82,2 на 100 от популацията на възраст над 12 година в Италия е изцяло имунизирано, а 86% са ваксинирани с най-малко една доза. В 60-милионна Италия на 25 октомври са регистрирани 2535 нови случая на инфектирани и 30 смъртни случая. 338 пациенти са в интензивна терапия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР