Съпругата на загиналия пилот от авиобаза Граф Игнатиево майор Валентин

...
Съпругата на загиналия пилот от авиобаза Граф Игнатиево майор Валентин
Коментари Харесай

Съпругата на загиналия пилот избухна: Без политически PR на гърба ни!

Съпругата на починалия водач от авиобаза " Граф Игнатиево " майор Валентин Терзиев - Димитрина Попова - написа ядосан пост поради изказването на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев, че ще предложи на Общинския съвет в Асеновград да бъде подкрепено финансово фамилията.

47-годишният авиатор, който почина на 9 юни, откакто изтребителят му МиГ-29 се разруши в Черно море по време на ученията " Шабла 2021 ", остави полусирак 12-годишно момче.

" Това за какво? Ние сме финансово добре. Можеше първо да изискат среща и да попитат с какво могат да оказват помощ. Без политически пиар на гърба ни . Има толкоз други в действителност нуждаещи се. Защо всички свеждат всичко до пари? ", написа в обществените мрежи вдовицата.

Тя разяснява и думите на един от сътрудниците на починалия й брачен партньор - Димитър Димитров, който в прочувствен пост, оповестен в обществената мрежа, упрекна политиците за нещастието.

" Виe, пoлитици, cтe oтгoвoрни зa гибeлтa нa ГEРOЯ! Виe cтe oтгoвoрни зa cъcтoяниeтo нa Бългaрcкaтa aрмия! Виe cтe бeзлични, aлчни и бeзoтгoвoрни хoрa, oпeрирaни oт cъвecт и чecт! ", съобщи военнослужещият.

Димитрина Попова съобщи, че макар нежеланието си тъкмо тя да политизира случилото се, изказването на Димитър Димитров е " безспорната истина ".

И добави:

" Този човек (съпругът й майор Валентин Терзиев - бел.ред), тъкмо този заслужаваше различен край. Кураж и на всички сътрудници на Терзо - не спирайте да летите, въпреки и на обезпечените ви счупени самолети и обезпеченото ви безумно малко и незадоволително летателно време , тъй като " Това сте вие! " - безстрашните мъже на достойнството. До идването на новите " самолети на хартия " има още доста дълго време. Как да ни служат всички във Военновъздушни сили и с цената на какво?

Да се замислят доста хора в ръководството, да се замислят и тези, които са се запътили натам - какви познания, умения и благоприятни условия имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото. Този мъж беше воин и преди гибелта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във Военновъздушни сили (ще прибавя и наземния състав, изключително техническия). А несъмнено има и доста герои в други сфери, които са изправени пред сходни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев. Има много какво да се желае от ръководството на страната ни, а това е една в действителност богата страна.

Призивът ми към всички българи е - бъдете рационални и не спирайте да изисквате - първо от себе си, след това от останалите и най-много от ръководещите, всички ние в земния ни път служим един на различен. Този човек беше съвършен във всичко. Дори случилото се да е пилотска неточност (познавайки индивида ми е мъчно да го приема, макар дребното насъбрани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. Загубата не е единствено моя, тя е и ваша, единствено болката при мен е повече и вечно. Загубихме един от най-достойните българи, дано се замислим и променим всичко към по-добро, най-малко това му изискуем ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР