Съпругата на загиналия майор Валентин Терзиев публикува гневен пост във

...
Съпругата на загиналия майор Валентин Терзиев публикува гневен пост във
Коментари Харесай

Вдовицата на майор Терзиев: Само не изтъквайте, че съпругът ми е допуснал пилотска грешка

Съпругата на починалия майор Валентин Терзиев разгласява ядосан пост във Facebook. В него тя реагира остро на всички опити случаят да се изясни като резултат от пилотска неточност поради дребния нальот на летеца - 12 часа.

Ето и цялостния текст на обявата на Димитрина Попова без редакторска интервенция:

" Само не изтъквайте пред обществото (защото то не схваща, в случай че не му се изясни цялата ситуация), че загубата на този прелестен човек, а и на един безценен аероплан е вследствие единствено на пилотска неточност, тъй като един полет не се прави единствено от водача - множеството хора по този начин си мислят.

Той е обвързван с още доста летателни позиции по време на полета, като на каква височина е пусната целта (в случая прекомерно ниско), фактът от прекомерната ѝ извънредно бърза скорост, воденето на водача към задачата, което се прави от различен пост, тъй като той нищо не вижда в такава конюнктура (през нощта и при новолуние), не вижда уредите и разчита на подадената информация извън.

При всички тези обстоятелства, да го снишиш под 1000 метра, с цел да гони задачата, а може би под 500 метра, с тази скорост, в тъмното без уреди, където небе и море са едно и да изтъкнеш, че това е в резултат на 12 часа нальот единствено на водача, е прекомерно. Няма да позволи да си " измият ръцете " с уменията на Терзиев, тъй като този човек, даже и с 12 часа за 6 месеца си е приключил работата съвършено, само че е воден от самото начало с редица неточности, което е в резултат на неналичието на опит на всички тези постове.

С две думи - натресъл си го безусловно в морето и след това разчиташ на неговите умения да поправя нещо невероятно, и да казваш, че нещо ненадейно се е случило по-късно.

И да ген. Русев, аз ви споделих " Благодаря! " без упрек, тъй като съзнавам риска, само че това не значи, че към този момент 5 дни в мозъка и сърцето ми не бушува стихия.

ЗАЩО? допуснахте това да се случи. Не всичко от време на време би трябвало да бъде непременно, с цел да се покажеш пред някой. В случая имам предвид военачалник да се покаже пред министър и министър да се покаже пред НАТО, а в това време да нямаш нищо. ", приключва вдовицата на водача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР