Съпругата на Васил Божков - Елена Динева, няколко пъти е

...
Съпругата на Васил Божков - Елена Динева, няколко пъти е
Коментари Харесай

Жената на Божков помага на разследващите, но само донякъде

 Съпругата на Васил Божков - Елена Динева, няколко пъти е излизала от ареста, само че под защита, с цел да участва на регистрация на картините му, които са в Националната художествена изложба, твърди в. " 24 часа ".

Динева е упрекната като член на незаконната група на мъжа си и е арестувана от 3 месеца и половина. По време на следствието от вкъщи ѝ и от офиси на " Нове холдинг " бяха конфискувани доста скъпи картини, които бяха отнесени в Националната художествена изложба. Там експерти разказват и записват сбирката на фамилията. Това би трябвало да става в наличието на притежател. Динева обаче отказвала да се подпише под описаните творби на изкуството.

В същото време от десетина дни насам служители на реда и специалисти разказват още скъпи движимости и в дома на Елена Динева. Паралелно върви и снимане на имуществото ѝ, главно на картини и антики.

Засега не се знае общата численост на картините, нито имената на създателите. Преди няколко години Божков направи огромна галерия с картини на Златю Бояджиев. Днес от прокуратурата оповестиха, че са намерили още антики в мазетата на офиса му на ул. " Московска " 43. Едно от обвиняванията против Божков е тъкмо за закононарушения против културно-историческото завещание на България поради пристрастеността му към антики, които изкупува от иманяри.

След известието на прокуратурата Васил Божков отговори, още веднъж във фейсбук.

" Прокуратурата сподели фотоси от февруарските си грабежи, представяйки ги като настоящи. За да снимат оповестените фрагменти, на 5 февруари са принуждавали чиновници на фондация " Тракия " да вадят предмети от хранилищата и да ги оставят по земята. Тези свидетелства също са включени в заведените каузи ", написа Божков.

" Тези антики се заплащат също кеш с парите, изтеглени на каса от банката ", отговори му някогашният съучастник и главен очевидец против него Цветомир Найденов, потвърждавайки тезата си, че милионите на каса са теглени за леки дами, купони и пазаруване на антики,а не за такса " помагане ".

Съпругата на олигарха Елена върви до галерията, само че с защита, с цел да разказват картините на семейството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР