Съпругата на украинския президент Олена Зеленска е в Европейския парламент,

...
Съпругата на украинския президент Олена Зеленска е в Европейския парламент,
Коментари Харесай

Евродепутатите аплодират на крака съпругата на Зеленски

Съпругата на украинския президент Олена Зеленска е в Европейския парламент, до момента в който ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обрисува главните цели в работата на Комисията в своята обичайната Реч за положението на Съюза.

„ Скъпа Олена, ние сме с вас, с украинския народ. Още един път желаеме да подчертаем, че това е извънредно нахлуване над самостоятелна Украйна. Европа ще отговори и през днешния ден ще разбираем по какъв начин ще го създадем ”, сподели председалят на Екологичен потенциал Роберта Мецола преди изявлението на Фон дер Лайен.

Евродепутатите пък аплидираха на крайници половинката на украинския президент.

В тази решаваща година ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обрисува в своя тирада главните цели в работата на Комисията през идващите месеци и желанията й за нови ограничения за превъзмогване на провокациите в енергетиката и стопанската система, пред които е изправен Европейски Съюз.

Пред членовете на Европейския парламент Фон дер Лайен регистрира постигнатото през миналата година и ще разгласи проектите на Комисията за последващи дейности в отговор на последствията от войната в Украйна, световната енергийна рецесия и други провокации пред Европейския съюз.

Тази тирада е знаково събитие при започване на всеки нов политически сезон в Европа от последните 12 години насам. Тя има за цел да показва отчетността на Европейската комисия пред демократично определените представители на Европейски Съюз и способства за построяването на по-прозрачен и либерален Съюз. Заедно с речта си ръководителят на Комисията ще показа и писмо с планове за законодателните начинания, които предстоят през идващите седмици и месеци.

В словото си тя приказва за страшните последствия от войната в Украйна.

Кремъл е отговорен за срутва на съветската стопанска система, съобщи Урсула фон дер Лайен пред евродепутатите.

1000 компании са напуснали Русия, съобщи тя.

Децата в Украйна вървят с по две чанти на учебно заведение, тъй като родителите не знаят дали ще ги видят още веднъж, разказа грозната картина на войната председателката на Европейска комисия.

Ще включим Украана в нашата зона за безвъзмезден роуминг и ще работим да имаме безпроблемен достъп на украински артикули до единния пазар – нашият най-гжолям триумф, съобщи фон дер Лайен.

Шефът на Европейска комисия изясни последствията от лимитираните доставки на газ и скъпите горива.

Милиони европейци пострадаха от това, само че виждаме и по какъв начин се оправят. Ограничението на потреблението на електричество в пиковите часове би помогнало, съобщи Урсула фон дер Лайен.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР