Съпругата на президента Румен Радев, Десислава Радева, се срещна с

...
Съпругата на президента Румен Радев, Десислава Радева, се срещна с
Коментари Харесай

Десислава Радева се срещна с организаторите на София прайд

Съпругата на президента Румен Радев, Десислава Радева, се срещна с представители на Организационния комитет на „ София Прайд “.

За срещата оповестиха от организацията, като показаха, че са разискали с Радева задачите на гей парада. 

Повод за срещата стана пост, който Радева разгласява на страницата си във Facebook след парада, в който тя насочи рецензии към участниците в шествие и ги посъветва следващият път да раздават осведомителни листовки за предварителна защита на СПИН.

" Уважавам Ви, само че не преигравайте, апелирам! Никой нищо не Ви е забранил! Вие сте толкоз дискриминирани, колкото българския пенсионер, да вземем за пример. Колкото многодетните майки. Колкото хетеро-ориентираните хора даже. (Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!). Ако същински желаете да бъдете потребни в обществото, идващият път, с изключение на розови помпони на барабаните си, направете осведомителни листовки за предварителна защита от ХИВ/СПИН, за рисковите групи, за статистиката в страната и света. Просто давам концепция, с цел да е по-смислено за всички, някак ", написа тя тогава, а под поста ѝ се развихри огромна полемика.

" Примери от активността на ЛГБТИ организациите, които са част от Организационния комитет на " София Прайд ", станаха мотив да се направи извода, че пилотно въведените положителни практики не водят до огромна смяна в настройките поради неналичието на поддръжка от страна на институциите ", оповестиха след срещата си с Радева уредниците на гей парада.

" По време на срещата представихме на госпожа Радева всички аспекти на законодателната рамка, които пораждат неравно отнасяне на ЛГБТИ хората в България. Акцент в срещата бяха и задачите на " София Прайд " и на ЛГБТИ придвижването у нас ", допълниха те. 

Организаторите на гей парада са показали на първата дама и информация за отдръпването на Глобалния фонд за битка с ХИВ/СПИН от България и за положението на системата за предварителна защита сега.

На срещата двете страни са се разбрали да си спомагат за ефикасен разговор сред институциите, който да докара до превъзмогването на стигмата на ЛГБТИ хората у нас. 

Организаторите на гей парада акцентират малко, че срещата е протекла в другарска атмосфера. 

Десислава Радева досега не е коментирала срещата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР