Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, е станала студентка

...
Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, е станала студентка
Коментари Харесай

Деси Радева отново студентка на 50

Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, е станала студентка на 50 години. През есента на 2019-а първата дама се записала да следва магистратура в Софийския университет. Специалността, която Ген. Деси е избрала, не е измежду най-популярните във ВУЗ-а, а точно " Политически патологии на глобализиращия се свят ".

Обучението в тази дисциплинираност трае два семестъра, което значи, че до няколко месеца Радева публично ще вземе кетап за магистър. Любопитното е, че лекциите се организират отдалечено, което значи, че наличието на президентшата в аулата не е било належащо, а тя съзнателно избрала точно такава форма на занятия, защото не желаела да се набива да очи и да става обект на насмешки, че се е сетила да учи за магистър, когато към този момент е трансферирала петдесетте. Всички лекции Ген. Деси получава посредством компютъра си, само че на британски език, защото тази компетентност е измежду чуждоезичните на СУ. Семестриалната такса за нея възлиза на 1400 лв., което навежда на мисълта, че евентуално образованието на Радева е финансирано от президента, защото в декларацията си пред Национална агенция за приходите Деси разгласи, че заплата ѝ е 1000 лв., а от нея тя твърди, че отделя за лични разноски – грим, прически, козметични процедури, рокли, оказва помощ на сина си Страхил, който е последна година студент в Америка, грижи се за семейството, за старата си майка пенсионерка.

Според хора от администрацията на президентството Радева неслучайно се спряла на тази компетентност, тъй като и тя се гласяла за политическа кариера. " Завършилите магистърска стратегия " Политически патологии на световния свят (на британски език) " могат да се осъществят професионално в областта на сигурността, обществените политики, институциите на държавната и локалната власт, медиите и неправителствените организации като консултанти, специалисти и ръководители ", написа в уеб страницата на СУ.

Самата Десислава е написала в формалната си биография, че с помощта на курса е придобила познания по следните тематики: " Радикализация и дерадикализация, Религия и принуждение, Противодействие на проведената престъпност; Управление на насилствени спорове в актуалния свят; Медийни и политически патологии; Терористични организации и мрежи в актуалния свят; Глобални проблеми, световни решения; Ролята на Организация на обединените нации за справяне с провокациите пред интернационалния мир и сигурност и т. н. ".

За да бъде призната като студентка, брачната половинка на Радев е трябвало да покрие известни критерии, измежду които: да напише мотивационно писмо на британски език до 500 думи, да приготви CV на британски със лист на изявления и участия в научни конгреси при съществуването на такива, да има тапия за приключена бакалавърска степен. Именно към последната точка към този момент години наред витае безспорна тайнственост, откакто първата дама в няколко свои изявленията не отговори изрично по кое време, къде и какво е приключила, а и в никакъв случай не сподели дипломата си за бакалавър. Според формалната ѝ биография обаче от 1995 до 2000 година тя е изучавала " Финансиране и банкиране " в УНСС, което демонстрира, че е изкарала по-голямата част от студентството си по майчинство, защото синът ѝ Страхил от брака ѝ с депутата от Българска социалистическа партия Георги Свиленски е роден през 1996 година Преди да се трансферира в УНСС, Радева учила известно време и в Лесотехническия университет в София, само че прекъснала, защото не ѝ допаднало, написа още " Ретро ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР