Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, проговори за първи

...
Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, проговори за първи
Коментари Харесай

Деси Радева проговори в ефира за познанството си със Слави Трифонов и разкри коя е голямата любов на президента

Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, проговори за първи път в ефирен ефир. Тя разказa пред Мартин Карбовски за случая през февруари, когато чиновници на жандармерията стопираха за инспекция автомобила, в който се вози, написа Блиц. 

„ Имаше прекъсване на светофар, зад нас беше бус на жандармерията, от който слязоха тежко въоръжени шест момчета с бронежилетки и автомати. Обиколиха колата, аз стоях вътре и не знаех какво се случва. Тогава излезе момичето от НСО, с цел да се легитимира. В момента, в който той излезе, те отвориха вратата на водача и започнаха надали не да го хващат за ревера. Той се легитимира с карта. Аз стоях вътре и бях – ни жива, ни умряла ”, спомня си първата дама.

Радева беше безапелационна, че не се е случвало да кара сама автомобил на НСО. По думите на президентската брачна половинка, казусът е бил показан провокативно в медиите. 

Пред Карбовски тя показа и други детайлности от живота си. 

" Дойдох в София 1989 година. Исках да аплайвам публицистика, само че нямаше по какъв начин, тъй като нямах две изявления в медиите. Реших да обмисля какво тъкмо желая и майка ми ми откри работа. Лепях етикети на рибни консерви в Бургас. След два месеца работа към този момент знаех, че би трябвало да кандидатсвам и да се махна от тази фабрика, при цялото ми почитание към всички, които работиха там. Научих доста неща там. Циганите ме учиха да играя кючек, само че споделиха, че не ставам за нищо. Влязох в Лесотехническия университет, само че след втората година разбрах, че и това не е моето предопределение. Влязох в УНСС и приключих " Финанси и заем ". Работих сервитьорка, до момента в който учих. Със Слави Трифонов  се срещнах в студентски град. Доведе го моята съквартирантка. Това бяха доста гладни години и тогава ядохме филии с мехлем и колбас. Исках да емигрирам от България, само че Слави беше индивидът, който ме навиваше най-силно да не го върша. Не знам дали ми направи услуга ", разкри Радева.

С президента пък се срещнала през 1987 година, надалеч преди Военновъздушните сили. " Аз бях манекенка тогава и тогава се запознахме на едно мое ревю на 8 декември. Явно съм му направила усещане тогава и той е траял да ме търси. Намерил е учебното заведение му и пристигна и ми сподели: Дължиш ми танц. После идваше в нас, разговаряше с майка ми, приказваха си за книги, а на мен ми помагаше по математика. Станахме доста близки другари. Харесах го като човек. Аз отпътувах за София, а той остана при огромната си обич - МиГ 29. Това в действителност е неговата същинска обич - изтребителят. След това в годините се виждахме два или три пъти. Имаше ужасно доверие сред нас и работата ми във Военновъздушни сили ни събра още веднъж. Като започнах работа там, аз напряко трептях. Това са хора, които са се клели да служат на България и са подготвени да дадат живота си за нея. Моята съществена цел беше да повдигна самочувствието на тези хора. Другата ми цел беше сплотяването на екипа. Когато Радев напусна, тези мъже плакаха. Не мога да кажа по какъв начин пламна любовта. Тя сама си знае работата. Не знам по какъв начин се случи. Двамата даже бягахме от това, само че то се случи. Щастливи сме, въпреки че в последно време нямаме време да седнем и да поговорим ", сподели още брачната половинка на президента.

" Аз го подкрепях по време на цялото му акция. В началото не мислих, че нещо такова може да случи. Като дребна в никакъв случай не съм си мечтала за това. Мечтаех да стана певица. Напоследък езикът ми стартира да ми става зложелател, тъй като съм доста открита, а към този момент съм обществена персона. Има преимущества да си брачна половинка на президента. Срещам се с доста и разнообразни забавни хора. Посещаваш места, за които единствено си мечтал. Недостатъците обаче са повече. Губиш своята фамилиарност и анонимност. Като заедно съм с Румен някъде, все едно съм на дефиле. Тази работа ми краде и брачна половинка ", добави Радева.

" Нямам прислуга. Сама си върша кафето и никой не ми оказва помощ. Нормално е да се трансформира. Станах по-тъжна. Румен в този момент взима повече пари, в сравнение с като водач, само че пък аз не получавам заплата, тъй че нещата се изравняват. Не ми харесва терминът президентша. Не съм и първа дама, тъй като не сме президентска република. Съпруга на президента ми харесва. Лошото е, че през последните 5 години нямаше брачна половинка до президента и в този момент аз още веднъж възвръщам това. Имам кабинет в президентството, имам и защита, само че всички съпруги на президентите преди мен са имали ", безапелационна бе Десислава Радева.

" Абсолютно всичко - рокли, тоалети, прически си заплащам от фамилния бюджет, който се образува от заплатата на Румен. Българският поданик не е ощетен с нито една стотинка. Румен не получава пенсия, макар че има право. Знаете, че водачите се пенсионират по-рано, само че той не е подал документи до Национален осигурителен институт. Най-вероятно ще го направи, когато не е действаш президент. Всичко друго е нечиста сделка. Когато бяхме при английската кралица, знаеш, че там не влизат Румен и Десислава, а влиза България. Не можеш, когато отидеш там да бъдеш ниска и приведена, а и аз съм висока 1,80 метра ", разкри още Радева.

" Бих желала да бъдем малко повече обединени. За мен най-големият проблем е неналичието на полезности в този миг. Много хора са оскотели. Връзката сред преподавател и възпитаници е скъсана и за това сме отговорни всички ние. Най-голямата ми фантазия идея е да има една обща детска болница. Сега, когато навестявам непознати страни с Румен, не спирам да обикалям детските лечебни заведения. Трябва да създадем болница, която да обслужва потребностите на нашето детско население ", безапелационна беше брачната половинка на президента.

" По празниците ще честваме. Организирам коледно празненство за децата в неравностойно състояние и ще бъде огромен ваучър. На нова година ще пожелая на Румен Радев  да продължи да ме обича по този начин, както до момента. Аз не виждам на Румен като на политик, а като на общественик. За мен държавниците са освен това от политиците. Не желая да кара втори мандат. Аз и първи не желаех. Скоро му споделих, че в случай че знаех какво ще се случи, в никакъв случай нямаше да го поддържа. В случая не е значимо какво желая аз, а какво желае Румен. Ако той има чувството, че може да бъде потребен на хората и те го изберат, аз ще го поддържа. Нямам безусловно никакви политически упоритости. Искам да пожелая на всички да са живи и здрави. Трябва да изживеем този живот по този начин, че като се обърнем най-после обратно да не съжаляваме за нищо ", приключи първата дама.   

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР