Съпругата на полицейския служител, убил четирима колеги обяснява, че е

...
Съпругата на полицейския служител, убил четирима колеги обяснява, че е
Коментари Харесай

Полицейският служител, убил колеги в Париж - неадекватен и чувал гласове

Съпругата на полицейския чиновник, умъртвил четирима сътрудници изяснява, че е имал психически миг на полуда, бил е несъответстващ и е чувал гласове предната вечер, оповестява БиБиСи.

45-годишният Микаел Харпон е убит от полицията на местопроизшествието. Френски чиновници се пробват да открият претекст за убийствата. Съпругата на Харпон е арестувана, макар че прокуратурата в Париж не е повдигнала обвиняване. Служители на полицейския съюз допускат, че Харпон може да е взел участие в спор на работното място.

Съпругата му е споделила в полицията, че е имал проблем с шефовете си и усеща, че работата му е недооценена. Харпон е разказан и като 70% ням.

Според отчети той приема исляма преди 18 месеца и стопира да приказва с сътрудници дами в офиса. Но представител на държавното управление съобщи, че няма индикации да е бил радикализиран преди офанзивата.

Убийствата са ден, откакто полицията стачкува в цяла Франция поради засилващото се принуждение по отношение на офицерите. Хиляди чиновници стачкуваха в Париж заради дефицит на запаси и спорни пенсионни промени.

Вчера, към 13 часа локално време, нападателят влиза в постройката и в офиса си нападна сътрудници с нож. Той намушква трима души в два офиса и две дами на стълбище, преди да бъде убит от офицер в двора на постройката.

Трима мъже и една жена са убити, разяснява прокурор Реми Хайц. Пети човек е сериозно ранен при нападението и е изпратен за интервенция. Сградата е наоколо до съществени туристически обекти, в това число катедралата " Нотр Дам ".

" Полицията тичаше в суматоха. Бях сюрпризиран да чуя пукотевица, тъй като това не е място, където чувате такова нещо. Първо си помислих, че е самоубийство, тъй като сега има доста такива ", разяснява пред " Паризиен " очевидец, който е бил в двора по време на нападението.

Президентът Еманюел Макрон, министър председателят Едуар Филип и министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер са посетили мястото. Според вътрешния министър, Харпон е 45-годишен ИТ експерт, работил в полицията в Париж 16 години. Длъжностните лица разяснява, че е работил в разследващ отдел на полицейските сили.

Харпон е бил със слухови и говорни увреждания. Полицията е претърсила дома му в северната част на града.

Според Кристоф Крепин, представител на полицейския съюз, е имало напрежение сред нападателя и неговия началник. " Не мисля, че това е терористичен акт ".

Лидерът на полицейския съюз Жан-Марк Байъл дефинира това като незаконно действие: " Това е миг на полуда ". Полицейските съюзи настояват, че от началото на годината има повече от 50 самоубийства на полицейски чиновници. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР