Съпругата на първия министър на Шотландия Хумза Юсуф каза, че

...
Съпругата на първия министър на Шотландия Хумза Юсуф каза, че
Коментари Харесай

Съпругата на лидера на Шотландия казва, че родителите й, хванати в капан в Газа, са „ужасени“

Съпругата на първия министър на Шотландия Хумза Юсуф сподели, че родителите й са „ ужасени “, откакто са попаднали в капан в Газа след пътешестване, с цел да посетят роднините си в обсадения анклав.

Надия Ел-Накла сподели в изявление за BBC's Reporting Scotland в сряда, че нейните родители Елизабет и Магед й споделят, че „ се усещат като че ли ще умрат “.

Продължете да четете

лист от 3 детайла. Защо в Газа няма гориво — и какво в този момент? Пренебрегнато ли е интернационалното право за отбрана на цивилните във войната в Газа? Погледът: Докато Израел се сплотява, Газа заплаща цената завършек на списъка

Ел-Наклас пътуваха до Газа предходната седмица, с цел да посетят възрастен родственик и брата на Надя, който работи като доктор в Газа.

В събота Хамас, въоръжената формация, която ръководи Газа, атакува Израел, предизвиквайки бомбардировка, която до момента е умъртвила повече от 1300 души от всяка страна.

В сряда единствената електроцентрала в Газа остана без гориво и затвори след решението на Израел да прекъсне доставките.

Във видеоклип, пуснат като част от изявлението за BBC, Елизабет сподели: „ Нямаме електричество, нямаме вода, храната, която имаме, която е малко, няма да стигне, тъй като няма електричество и ще се скапе. “

Видимо прочувствената Надя каза пред BBC, че е „ необикновено мъчно сега “.

„ Не знам какво значи това за тях в дълготраен проект, не знам какво следва да им се случи. За мен моето номер едно е фамилията ми да е в сигурност. “

Надя сподели, че родителите й приказват за икономисване на батериите на телефоните си заради липса на зареждане, което значи, че би трябвало да лимитират контактите.

„ На всеки няколко часа виждам всякакви неща и се обаждам на родителите си. Но в този момент приказваме за това, че би трябвало да запазим батерията на телефона си. Не можем да продължим да приказваме с тях, тъй като няма електричество “, сподели тя.

„ Взехме номера на съседи, те записаха всичките ни номера. Ако не мога да се свържа с тях, мога ли да се свържа със комшия, с цел да схвана дали към момента са живи?

„ Това са диалози, които би трябвало да проведем. Понякога усещам ръцете си като олово. Имам възприятието, че просто пребивавам в призрачен сън. За тях просто не мога да схвана по какъв начин се усещат. “

Във вторник Хумза Юсаф писа на английския външен министър Джеймс Клевърли, призовавайки го да призове Израел да отвори филантропичен кулоар.

„ Пиша по отношение на ужасяващите терористични офанзиви, осъществени от Хамас през уикенда, и нарастващия спор в Израел и Газа “, написа той.

„ Твърде доста почтени хора към този момент са изгубили живота си вследствие на тези изцяло неоправдани и нелегитимни офанзиви на Хамас “, добави Юсаф.

„ Невинни мъже, дами и деца обаче не могат и не би трябвало да заплащат цената за дейностите на терористична група. Колективното наказване на почтени цивилни не може да бъде целесъобразно и няма да направи нищо, с цел да сътвори изискванията за мир в района “, сподели той.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР