Съпругата на най-богатия човек в света Бил Гейтс - Мелинда

...
Съпругата на най-богатия човек в света Бил Гейтс - Мелинда
Коментари Харесай

Съпругата на най-богатия човек в света се обяви срещу корпоративното робство

Съпругата на най-богатия човек в света Бил Гейтс - Мелинда се разгласи против корпоративното иго и наложеното от огромните корпорации условие хората да бъдат работохолици, с цел да съумеят.

В неотдавна основания си профил в обществената мрежа LinkedIn, тя осъжда актуалните трудови действителности, отбелязвайки добре известния факт, че множеството компании изискват от чиновниците си да работят повече. " Американската работна седмица е повишена от по-малко от 40 часа до близо 50 ", показва Гейтс.

" Технологиите направиха още по-трудно да се отдръпнем от работата си и по-лесно да се чудим дали една нощ, прекарана на открито или дълъг уикенд нанася щета на кариерата ни ", споделя милиардерската брачна половинка.

Резултатът от всичко това е работна нравственос, която е нездравословна за всички, написа Гейтс.

" Когато фирмите изискват чиновниците да работят до обратен тласък, тези, които желаят да балансират кариерата си със фамилния живот, се измъкват. Някои от тях напълно напущат корпоративния свят, което лимитира разнообразието ", изяснява тя.

" Тези, които остават, са по-малко продуктивни. Те би трябвало да посветят толкоз доста сила на това просто да държат главите си над водата, вместо да измислят способи за основаване на повече стойност ", написа госпожа Гейтс.

Според нея работохолизмът е изключително нездравословен за дамите, тъй като в обществото към момента битува настройката, че грижите за дома и за децата напълно зависят от тях.

" Изпращаме дъщерите си на работно място, предопределено за нашите татковци.

Работното място в Америка е основано въз основата на догатката, че чиновниците имат сътрудници, които ще останат у дома, с цел да правят неплатената работа да се грижат за фамилията и за дома. Разбира се, това не постоянно беше по този начин преди и несъмнено не е по този начин през днешния ден... ", показва Гейтс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР