Съпругата на мексиканския наркобос Хоакин Ел Чапо Гусман беше осъдена

...
Съпругата на мексиканския наркобос Хоакин Ел Чапо Гусман беше осъдена
Коментари Харесай

СЕМЕЙСТВО ЗА ПРИМЕР: И жената на Ел Чапо влиза в затвора

Съпругата на мексиканския наркобос Хоакин Ел Чапо Гусман беше наказана на три години затвор и на конфискация на 1,5 млн. $ по обвинявания в трафик на дрога и пране на пари, съобщи Си Ен Ен.

31-годишната Ема Коронел Аиспуро се призна за отговорна по обвиняванията на 10 юни и ще й бъде зачетено към този момент излежаното време. Присъдата беше произнесена във федералния съд във Вашингтон, окръг Колумбия.

Аиспуро има двойно поданство - американско и мексиканско. Тя беше задържана през февруари на интернационалното летище " Дълес ". Пред съда изрази разкайване за връзките си с Гусман и картела Синалоа, предава БГНЕС.
свързани новини7314на 23.02.2021
Адвокатът ѝ Джефри Лихтман изиска от съдията да вземе поради заплахата, пред която Аиспуро може да се изправи, тъй като сътрудничи на американското държавно управление против други членове на картела. Тя може в никакъв случай да не получи опция да се завърне в Мексико, защото там е цел, добави юристът.

Ема Коронел Аиспуро среща Ел Чапо, когато е на 17 година, а на 18-годишна възраст към този момент е омъжена за него. Самият Гусман беше наказан на пожизнен затвор плюс 30 години през 2019 година за присъединяване в незаконна организация, както и за трафик на опиати и огнестрелни оръжия като водач на картела Синалоа.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР