Съпругата на Лозан Панов Елисавета Панова окончателно осъди "Телеграф Медиа"

...
Съпругата на Лозан Панов Елисавета Панова окончателно осъди "Телеграф Медиа"
Коментари Харесай

Съпругата на Лозан Панов осъди медиите на Пеевски Телеграф и Монитор за 30 000 лв.

Съпругата на Лозан Панов Елисавета Панова дефинитивно осъди "Телеграф Медиа " за погрешни и петнящи достойнството ѝ изявления. Издателят би трябвало да заплати на Панова 30 000 лв. обезщетение за непозволено увреждане, оповестява "Де факто ".
Панова осъди "Телеграф медиа " за анонимната публикация "Черният лебед " на Лозан с кримидосие ", оповестена напролет на 2017 година в "Монитор " и "Телеграф ". Панова публицист, основен редактор на немскоезичния вестник "Виртшафтсблат "
Върховният касационен съд не позволи делото за разглеждане, което остави в действие решението на Софийския градски съд.
По делото издателят "Телеграф медия " твърдеше, че не носи отговорност за публикациите, тъй като те са препечатка от електронното издание "Агенция Монитор ", което към оня миг се издаваш от "НСН инвестмънт " (също благосъстоятелност на Делян Пеевски). Ответникът декларира, че в осведомителните фондове на Министерство на вътрешните работи за Панова съществували данни за осъществено от нея през 2004 година незаконно действие "хулиганство - опозиция на орган на властта ". Щом Министерство на вътрешните работи потвърждавало, че ищцата попада в "масивите " като причинител, отговорността на ответниците автоматизирано се изключвала.
Проверката на правосъдния състав на градския отхвърля като погрешни изказванията на ответниците. В архивите на Министерство на вътрешните работи няма "полицейска регистрация " против Панова, тъй като против нея не е било водено наказателно дело. Става дума за "заявителски материал ", по който прокуратурата е отказала да образува дело поради липса на данни за осъществено закононарушение.
"Следователно изказванията за "криминална регистрация " и "кримидосие " по отношение на ищцата съставляват клюка по смисъла на чл.147 от Наказателния кодекс - съзнателното оповестяване на неистинен позорни условия за обещано лице или приписване на закононарушение ", се споделя в решението на Софийския градски съд.
Магистратите припомнят, че в изявленията на двата вестника е използван и изразът: "Тя се разминала без присъда за закононарушението си ". Това води до намек за нелегално отбягване на заслужено наказване.
Статията в действителност е била оповестена ден по-рано в "Агенция Монитор ", само че двата вестника не са се позовали на този източник. Налице е единствено една отпратка за спомагателна информация, а като създател е посочен "Екип на Телеграф ".
В изявленията има и изказвания за присъединяване на ищцата в проведена незаконна група за "дестабилизиране на страната, основана от Иван Костов ". Елисавета Панова е показана и в отрицателна роля във връзка със гибелта на първия и брачен партньор.
"Предвид изобилстващите отрицателни изрази като: "кримидосие ", "ГМО политически план ", "задкулисен кръг ", "драгалевския лаборант ", "олигархът ", "марионетката на Костов ", "сламеният партиен водач ", "провален правосъден министър ", "кохорта протестъри ", "заговорниците ", "действат в комбина пробвайки да овладеят правосъдната система ", "тарторите си олигарси ", "пуч в Темида ", "еврочиновника на олигархична хранилка ", "метеж ", "номенклатурно отроче " се постанова изводът, че процесните публикации с целия си смисъл и подтекст показват ищцата като деен член на проведена група от хора, занимаващи се с незаконосъобразни до незаконни, аморални и публично неприемливи действия ", се споделя в правосъдното решение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР