Съпругата на избягалия от България банкер Цветан Василев Антоанета публикува

...
Съпругата на избягалия от България банкер Цветан Василев Антоанета публикува
Коментари Харесай

Съпругата на Цветан Василев се оплака на президента, че прокуратурата тормози детето ѝ

Съпругата на избягалия от България банкер Цветан Василев Антоанета разгласява намерено писмо до президента Румен Радев, в което се оплака от тормоз на прокуратурата над щерка ѝ Радосвета. Тя задава на държавния глава и въпроса " Как се чувствате като Президент на страна, ръководена от мафията, и какво ще извършите, с цел да отбраните почтените хора от мафията? "

Поводът за писмото е, че се оказва, че прокуратурата е повдигнала обвиняване и против дъщерята на някогашния мажоритарен притежател на КТБ Радосвета.

В писмото до президента проф. Антоанета Василева изяснява, че откакто на 3-ти август 2017 година бе оповестено, че Фондацията на американския посланик Бил Ричардсън приготвя тъжба до американското държавно управление против грубото тъпчене на човешките права на ветан Василев от страна на Главния прокурор Сотир Цацаров и народния представител Делян Пеевски, българската прокуратура е изпълнила " следващата мръсна поръчка на мафията и е скалъпила небрежно скандално неуместно обвиняване против щерка ми ".

Призовката била пъхната под вратата на фамилния апартамент на фамилията в София, а Радосвета Василева, която живее в чужбина, трябвало да се яви в следствието в понеделник на 7-ми август 2017 година

На база на „ неявяването “ на наследницата на Василев е издала заповед за задържане под стража за 72 часа, макар че тя е нередовно призована. След това прокуратурата издала заповед за арест за 72 часа на дъщерята на банкера.

" Естествено аргументите са ясни: с процедурни нарушавания се цели издаването на алена бюлетина от Интерпол и Европейска заповед за арест ", написа Василева на президента.

Тя изяснява и щерка ѝ е упрекната за пране на пари за това, че през 2013 година е купила апартамент в България с пари, дарени от татко ѝ в България и че съгласно българската прокуратура тя е трябвало да знае, че това са пари с незаконен генезис.

Василева разкрива и още едно „ инцидентно “ съвпадане - обвиняванията против нея и щерка ѝ били повдигнати от един и същи следовател, а еднакъв прокурор е издал заповедите им за арест.

" Очевидно става въпрос за „ инцидентно “ систематизиране на поръчките на мафията! ", показва брачната половинка на банкера.

Ето и цялостният текст на писмото:

Открито писмо
До Президента на Република България
Генерал Румен Радев

Уважаеми господин Президент,

За пръв път се обръщам към Вас обществено, макар че от началото на Вашия мандат съм имала доста мотиви за това.

Преди моето семейство да бъде безскрупулно нападнато от българската мафия, бях постоянен професор по стопанска система в България и допринасях за развиването на българската просвета и обучение, защото имам вяра, че младежите са нашето бъдеще.

За страдание, моето име бе „ направено известно “ в отрицателен смисъл от българската прокуратура и избрани български таблоиди по отношение на инкриминиране на покупка на фамилен парцел в чужбина. Никой не си направи труда да ревизира дали тази постъпка е в действителност престъпна, нито какъв брой налози сме платили като семейство, нито какъв брой благотворителни планове сме подкрепили. В Швейцария, да вземем за пример, швейцарският съд почете документите, които сме приложили и аргументирано отхвърли молбата на българската КОНПИ за блокиране на същия парцел и я осъди да заплати разноските по това дело, което е напълно инициирано там от българската прокуратура. Специалистите от КОНПИ даже нямаха потенциал да апелират в Швейцария, само че към момента популяризират небивалици по медиите в България.

Уважаеми господин Президент,

Този път се обръщам към Вас като една българска майка, чиято щерка през днешния ден бе брутално въвлечена в калта от подлост и безсъвестност, за още веднъж да бъде унизен и застрашен татко ѝ Цветан Василев. Несправедливо упрекната, с процесуални нарушавания и безпардонно тъпчене на фундаменталните ѝ човешки права.

След като на 3-ти август 2017 година беше оповестено, че Фондацията на американския посланик Бил Ричардсън приготвя тъжба до американското държавно управление против грубото тъпчене на човешките права на брачна половинка ми Цветан Василев от страна на Главния прокурор Сотир Цацаров и народния представител Делян Пеевски, българската прокуратура извърши следващата мръсна поръчка на мафията, като скалъпи небрежно скандално неуместно обвиняване против щерка ми.

Важно е да се означи, че тя не живее от години в България. Призовката е подпъхната под вратата на фамилния ни апартамент в София, изисквайки да се яви в следствието в понеделник на 7-ми август 2017 година Буквално дни след новината, че Цветан Василев търси протекция по закона „ Магнитски “, която раздруса България! Колко „ неотмъстително “ и персонално!

Сам знаете, че по общоизвестни аргументи аз и моят брачен партньор не живеем в България и няма по какъв начин да следим ежечасно пощата до българския си адрес. Редно е да се каже, че откакто въпросната призовка е открита, юрист се е свързал с прокуратурата, с цел да изясни събитията. За страдание, на база на „ неявяването “ на щерка ми, българската прокуратура издава заповед за задържане под стража за 72 часа. Повтарям, с цел да е ясна глупостта на случая – макар че тя е нередовно призована в жесток прорез с българските процесуални правила, както и с човешките й права, българската прокуратура ѝ издава заповед за арест за 72 часа. Естествено аргументите са ясни: с процедурни нарушавания се цели издаването на алена бюлетина от Интерпол и Европейска заповед за арест.

Не мога да пропусна и същността на зашеметяващото обвиняване, което ще се учи от експертите по човешки права в целия свят. Дъщеря ми е упрекната за пране на пари за това, че през 2013 година е купила апартамент в България с пари, дарени от татко ѝ в България. Според българската прокуратура тя е трябвало да знае, че това са пари с незаконен генезис. Повтарям още веднъж, с цел да е ясна глупостта на обстановката: съгласно българската прокуратура през 2013 година щерка ми е трябвало да знае, че татко ѝ, който е един от най-големите данъкоплатци в България, най-влиятелният човек в България съгласно Форбс, притежател на серия награди, един от най-големите донори, член на борда на Атлантическия съвет на Съединени американски щати, се е занимавал с „ незаконна “ активност! А пък и по кое време прокуратурата потвърди незаконния генезис на средствата на Цветан Василев? Той няма присъда, а презумпцията за непорочност е изконно човешко право.

Много е подозрително и „ инцидентното “ съвпадане, че обвиняванията против мене и против щерка ми са повдигнати от един и същи следовател. Още по-шокиращо е, че еднакъв прокурор е издал заповедите ни за арест. Очевидно става въпрос за „ инцидентно “ систематизиране на поръчките на мафията!

Няма по какъв начин като майка да не загатна няколко обстоятелството от биографията на щерка си. Тя приключи Американския лицей в София през 2003 година, като първа по триумф във випуска си, с три награди за достижения: Valedictorian (Отличник на випуска), Българска литература и Флойд Блек за гражданска ангажираност. През 2007 година приключи с цялостно отличие „ Международни връзки “ в университета Tufts (САЩ), който е водещ в света за тази компетентност. През 2009 година Радосвета закупи магистърска степен по право от Сорбоната и втора магистърска степен по право от Sciences-Po Paris – университет, който са приключили съвсем всички президенти на Франция. През 2016 година Радосвета отбрани ослепителен докторат в най-престижното учебно заведение по право във Англия (UCL), макар множеството закани за похищение и физическа разпра, отправяни към нея и към фамилията ни от българската мафия. Излишно е да споделям, че е почитан академик в чужбина.

Г-н Президент,

Тъй като и Вие сте татко, желая да Ви попитам обществено:

1. Смятате ли, че е обикновено Главният прокурор да употребява властта си за персонална вендета против тези, които го изобличават в корупция, посредством децата им?

2. Как се чувствате като Президент на страна, ръководена от мафията, и какво ще извършите, с цел да отбраните почтените хора от мафията?

3. Какви стъпки бихте подхванали, с цел да изчистите страната от корупционните практики и мафиотските обвързаности, които карат младежите да напущат страната вечно?

Г-н Президент,

Два милиона български гласоподаватели Ви повярваха. Имате исторически късмет да измененията България!

С почитание,

Проф. доктор Антоанета Василева,
майка на Радосвета Василева, доктор по право
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР