Съпругата на футболната легенда Герд Мюлер - Уши, разказа колко

...
Съпругата на футболната легенда Герд Мюлер - Уши, разказа колко
Коментари Харесай

Съпругата на Герд Мюлер описа тежката му борба с деменцията

Съпругата на футболната легенда Герд Мюлер - Уши, описа какъв брой тежко той претърпява битката си с деменцията. Днес великият немец навършва 75 години, като беше диагностициран с тежкото заболяване през януари 2015-а.

" Той съвсем не яде, едвам преглъща. Лежи в леглото съвсем по 24 часа в денонощието и единствено в няколко момента е безсънен. Приятно е, когато си отвори очите за миг. Понякога алармира за " да " или " не " посредством намигване. Винаги е бил войник. Винаги е бил самоуверен, през целия си живот, даже и в този момент. Герд спи напът за своя край. Той затваря очи и подремва. Рядко отваря устата си и се храни с пюрета. Той е спокоен и преклонен, не мисля, че би трябвало да страда. Лека-полека се насочва към безконечния си сън ", показа госпожа Мюлер пред " Билд ".

Gerd Muller hardly eats and is in bed all day as wife details dementia fight
— The Sun Football (@TheSunFootball)
Бомбардирът на нацията, както е прочут някогашният нападател, е измежду най-големите митове на немския футбол и Байерн (Мюнхен). За националния тим той има забележителните 68 гола в 62 мача, а за баварците попаденията му са цели 552. Само преди няколко дни различен популярен футболист също беше диагностициран с деменция - 83-годишният сър Боби Чарлтън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР