Съпругата на френския джихадист Жан-Мишел Клян заяви пред АФП в

...
Съпругата на френския джихадист Жан-Мишел Клян заяви пред АФП в
Коментари Харесай

Известен френски джихадист е убит в Сирия

Съпругата на френския джихадист Жан-Мишел Клян съобщи пред Агенция Франс Прес в Сирия, че брачният партньор й е погубен предишния месец, откакто удар на обединението умъртви брат му Фабиен, различен прочут джихадист, съобщи БГНЕС.
" Дрон умъртви моя шурей и по-късно минохвъргачка умъртви брачна половинка ми ", съобщи Дороти Макер в регионът, апетитен за последното скривалище на групировката „ Ислямска страна “ в Багуз.
41-годишният Фабиен Клян закупи популярност посредством звукозапис, в който поема отговорност за атентатите от ноември 2015 година в Париж, в които джихадистите на ИД избиха 129 души с координирани офанзиви в заведения за хранене и питейни заведения към френската столица.
Миналия месец той бе погубен в нахлуване на обединението благодарение на дрон в Багуз, село в източната част на Сирия, където упоритите джихадисти дават финален кървясъл отпор.
По-малкият му брат Жан-Мишел, на 38 година, е ранен в същия удар на 20 февруари в Багуз, само че е оживял, сподели Макер. Но два дни по-късно той умрял в бомбена офанзива.
Съобщавайки новините, Макер е била обгърната с компактен черен воал и заобиколена от петте си оживели деца. Тя изгубила три други деца в бомбардировки.
Докато Фабиен е считан за основен пропагандист измежду задграничните бойни редици на ИД, по-малкият му брат е прочут като артист на " вдъхновителни " песнопения, чути по някои от видеоклиповете, записани от организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР