Съпругата на бившия депутат от ПП ГЕРБ Димитър Гамишев, Боянка

...
Съпругата на бившия депутат от ПП ГЕРБ Димитър Гамишев, Боянка
Коментари Харесай

Административен съд Благоевград постанови решение в полза на Боянка Гамишева, съпруга на бивш гоцеделчевски депутат от ГЕРБ

Съпругата на някогашния народен представител от Политическа партия ГЕРБ Димитър Гамишев, Боянка няма да връща в държавната хазна 390 000 лв., получени от Държавна фирма "Земеделие " за създаване на къща за посетители. Това реши състав на Административен съд Благоевград на свое съвещание.

Едноличната компания на Гамишева е построила преди 7 години в село Гайтаниново къща за посетители. Получила е 389 800 лева финансова помощ по Програмата за развиване на селските региони по контракт с Държавна фирма “Земеделие” Вследствие осъществена инспекция на място през лятото на 2019 година било открито несъблюдение на отговорностите по подписания контракт за разпределяне на финансова помощ и на 18 ноември 2020 година е публикуван Актза възобновяване на обществено държавно взимане в цялостния размер.

Гамишева апелира издадения акт и благодарение на движимости лица са събрани задоволително доказателства,че тя не е работила отвън подписания контракт, не го е нарушавала,къщата е била построена по този начин както би трябвало, не са открити нарушавания,затова и съдът е отхвърлил издадения акт. Магистратите разкрили процедурни нарушавания при издаването на акта.
Производството е намерено на 20 ноември 2019 година, а мониторинговият интервал към този момент е бил изминал на 14 октомври 2019 година Актът е публикуван на 18 ноември 2020 година От друга страна изводите за съществуването на функционална несамостоятелност на къщата за посетители не се удостоверили от събраните доказателства и съдебно-техническите експертизи.

Вяра Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР