Съпругата ми казва, че съм късметлия“, каза Хаяо Миядзаки при

...
Съпругата ми казва, че съм късметлия“, каза Хаяо Миядзаки при
Коментари Харесай

Заветът на Хаяо Миядзаки, един от най-важните творци на нашето време

„ Съпругата ми споделя, че съм късметлия “, сподели Хаяо Миядзаки при приемането на втората премия от Американската академия за кино изкуство и просвета в кариерата си (в случая за изцяло творчество) през 2014 година „ Мисля, че съм късметлия, тъй като имах опцията да бъда част от последната ера, в която можеше да вършим филми с хартия, молив и лента “, добави той.

Заявлението в минало време тогава се оказа преждевременно. Сега, при започване на март, той завоюва още една премия „ Оскар “, този път за най-хубав анимационен филм. Самият Миядзаки е независима ера в киното. „ Обичам и изучвам филмите му. Гледам ги, когато диря ентусиазъм “, споделя за него Джон Ласитър. Думи на обожател. Само че този обожател е и най-важният холивудски аниматор за последните 3 десетилетия – някогашен изпълнителен шеф на Pixar и Walt Disney Studios с основна роля за развиването на CGI технологиите в Lucasfilm.

Кариерата на Хаяо Миядзаки се разгръща към този момент в шесто десетилетие. Най-значимите му произведения обаче са в ерата на „ Студио Гибли “, което той основава дружно с приятеля си и негов наставник Исао Такахата („ Гробът на светулките “) през 1985 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР