Съпругата и дъщерята на бившия член на Европейския парламент в

...
Съпругата и дъщерята на бившия член на Европейския парламент в
Коментари Харесай

Освободиха от домашен арест две заподозрени във връзка с Катаргейт

Съпругата и дъщерята на някогашния член на Европейския парламент в центъра на корупционния скандал, раздрусал Европейски Съюз, бяха освободени от домакински арест, откакто белгийски прокурори анулираха издадената от тях заповед за арест, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на юрист на арестуваните.

Съпругата на Антонио Панцери - Мария Долорес Колеони, и щерка му Силвия Панцери, бяха под домакински арест до момента. Властите идентифицираха Панцери като основен обвинен по случая за търговия с въздействие, обвързвана с Катар и Мароко. Панцери се съгласи да стане осведомител на следствието в подмяна на по-лека присъда и даде обещание да разкрие имена и елементи за финансови ангажименти с други страни, напомня Българска телеграфна агенция.

Съд в италианския град Бреша постанови, че намиращите се под домакински арест брачна половинка и щерка на Панцери би трябвало да бъдат предадени на белгийските управляващи за разпит. Но още преди този момент да се случи, белгийските управляващи анулираха заповедите им за арест. Сега Колеони и щерка й ще се явят по лична воля в Белгия, с цел да отговорят на въпроси на арбитър, сподели техният юрист Анджело Джовани Де Ризо. Дата за разпита на този стадий не е закрепена.

В дома на Панцери в провинция Бергамо бяха открити 17 000 евро, а полицията там конфискува компютри, мобилни телефони, часовници и документи. Така се стигна и до домашния арест на двете дами, които отхвърлят да са отговорни в закононарушение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР