Съпругата и дъщерите на мултимионера Игнат Канев, обявяван неведнъж за

...
Съпругата и дъщерите на мултимионера Игнат Канев, обявяван неведнъж за
Коментари Харесай

Ексклузивно: Наследниците на мултимилионера Игнат Канев пред bTV


Съпругата и дъщерите на мултимионера Игнат Канев, обявяван нееднократно за най-богатия българин в света, описаха по какъв начин са запазили корените си и какъв е главният завет на брачен партньор и татко към тях.



Игнат Канев е роден през 1926 година в село Горно Абланово, Русенска област. Семейство със 7 деца. Само на 14 години напуща България. За да търси прехранване отпътува за Австрия при българин от Горна Оряховица, който има зеленчукови градини и търгува със аграрни артикули.

След 5 години чиракуване към този момент има лична търговия и малко произвеждане на плодове и зеленчуци. На 25 години сменя посоката и съвсем без пари. И без да знае британски отпътува за Канада. Установява се в Торонто и стартира да строи къщи за емигранти.



5 години по-късно основава първата си строителна компания. Само 10 години по-късно към този момент подвига постройка с 262 жилища. Впоследствие годишният оборот на компанията му доближава над 250 милиона $.

Собственик на 6 голф стадиони, създател на фондация, носеща неговото име, незабравим човеколюбец в секторите обучение, опазване на здравето, обществени услуги и изкуство. Той е дарил близо 2 милиона лв. на болничното заведение в Русе. Почетен жител на град Русе и Доктор хонорис идея на русенския университет, почетен с медал „ Стара планина “ първа степен, притежател на почетното звание член на ордена на Канада.



Във връзка с награждаването си е поканен в сената на Канада и персонално поздравен от ръководителите на 2 камари на Народното събрание. Игнат Канев почива в Торонто през лятото на 2020 на 93-годишна възраст.

Вижте по какъв начин се среща със брачната половинка си, която е от Русе и след среща с него в Канада, телефонна обич и персонална среща с родителите й, с цел да я изиска за жена, стават семейство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР