Съпругът на собственичка на пълна с наркотици детска градина в Бронкс, където почина 1-годишно дете, се явява пред федерален съд

...
Съпругът на собственичката и оператор на детска градина в Бронкс,
Коментари Харесай

Съпругът на собственичката и оператор на детска градина в Бронкс, където 1-годишно дете почина поради подозрение за излагане на фентанил, се яви пред федералния съд в Калифорния, за да бъде изправен пред обвинения, два дни след като властите го заловиха в Мексико, съобщиха официални лица.

Феликс Ерера Гарсия, който се укриваше от смъртта на детето на 15 септември, е четвъртият човек, арестуван и обвинен във връзка със заподозряно излагане на фентанил. Инцидентът разтърси местните лидери и предизвика обществено недоволство в Ню Йорк.

Длъжностни лица казаха, че един килограм от отровния и мощен наркотик е бил съхраняван върху детски постелки за игра, а повече фентанил е намерен под капаци в стаята, където децата са играли и са спали в детската градина, според съдебните регистри.

Като част от текущо разследване на фатален изход от свръхдоза в дневен център в Бронкс на 15 септември 2023 г., @NYPDDetectives е издала заповед за обиск. Голямо количество фентанил, други наркотици и средства за употреба на наркотици бяха открити в трап на пода в зоната за игра в детския център. class= Като част от текущо разследване на фатален изход от свръхдоза в дневен център в Бронкс на 15 септември 2023 г., @NYPDDetectives е издала заповед за обиск. Голямо количество фентанил, други наркотици и средства за употреба на наркотици бяха открити в трап на пода в зоната за игра в детското заведение. От NYPD News/X

Херера Гарсия беше обвинен в заговор за разпространение на наркотици, водещ до смърт, и притежание с намерение за разпространение на наркотици, водещо до смърт, показват записите.

CNN не успя да идентифицира адвокат на Ерера Гарсия, който се очаква да бъде върнат, за да се изправи срещу обвиненията във федералния съд в Ню Йорк.

„Когато става въпрос за защита на нашите общности и търсене на справедливост, няма граници, няма сигурни убежища и непревърнати камъни“, каза в изявление администраторът за борба с наркотиците Ан Милграм.

Предполагаемият наркодилър на средно ниво беше задържан от служители на Американската администрация за борба с наркотиците и мексиканските власти, след като беше забелязан в автобус в Синалоа във вторник, съобщиха по-рано представители на правоохранителните органи на CNN. Той беше арестуван веднага след влизането си в Съединените щати и отиде пред американски магистрат в Южния окръг на Калифорния, казаха служители.

„Арестуването на Ерера от другата страна на нацията отразява нашето неуморно преследване на Ерера, който избяга от детската градина, дори когато децата, които той изостави вътре, страдаха от неговата отровна търговия“, заяви американският прокурор за Южния окръг на Ню Йорк Деймиън Уилямс в изявление.

 СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ – 15 септември: Полицията е видяна на Morris Ave, където в петък, 15 септември 2023 г., най-малко едно дете почина в резултат на контакт с отровно вещество в дневната грижа Divino Nino, намираща се на 2707 Morris Ave. ( Снимка от Sam Costanza за NY Daily News чрез Getty Images) СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ – 15 септември: Полицията е видяна на Morris Ave, където в петък, 15 септември 2023 г., най-малко едно дете почина в резултат на контакт с отровно вещество в дневната грижа Divino Nino, намираща се на 2707 Morris Ave. ( Снимка от Сам Костанца за NY Daily News чрез Getty Images) Сам Костанца/за NY Daily News/Getty Images

Херера Гарсия получи две телефонни обаждания от съпругата си, идентифицирана от властите като съзаговорник Грей Мендес, след като четири деца в дневния център започнаха да показват признаци на свръхдоза на 15 септември, показват съдебните документи. Разследващите казват, че Мендес му се е обадил, преди тя да се обади на 911, показват записите. Тя също се е обадила на братовчеда на Херера Гарсия – Карлисто Асеведо Брито – който също е участвал в предполагаемия заговор и е бил арестуван, казаха служители.

Минути преди екипите за спешна помощ да пристигнат, за да помогнат на отровените деца, Херера Гарсия е видяна на камера за наблюдение да излиза от задната врата на дневния център с две пазарски чанти, пълни с нещо, което изглежда е лекарство, казаха служители.

Едногодишният Николас Доминичи почина след предполагаемо излагане на фентанил в дневния център Divino Niño. Три други деца – две 2-годишни момчета и 8-месечно момиче – са били хоспитализирани, след като са били изложени на предполагаемия фентанил и са претърпели остра опиоидна интоксикация, съобщиха властите.

Докато органите на реда издирваха Ерера Гарсия, те разшириха разследването си и арестуваха още един сътрудник, идентифициран като Рени Антонио Пара Паредес, на 38 години, съобщиха властите.

Твърди се, че всички са били търговци на наркотици на средно ниво, които са прерязвали фентанила с други наркотици или дори с домакински предмети като бебешка пудра, използвайки пресоващи машини, намерени в дневния център, за да опаковат наркотиците и да ги подготвят за дистрибутори, правоприлагащи органи служител каза по-рано пред CNN.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР