Съпругът на Ева Каили, Франческо Джорджи, призна участието си в

...
Съпругът на Ева Каили, Франческо Джорджи, призна участието си в
Коментари Харесай

Съпругът на Ева Каили: Направих всичко за пари, които не ми трябваха

Съпругът на Ева Каили, Франческо Джорджи, призна присъединяване си в абсурда Катаргейт, както оповестяват вестниците Le Soir и La Repubblica, написа гръцкият вестник " Катемарини “. 

По време на чуването си пред белгийските правосъдни управляващи през вчерашния ден Джорджи е признал пред ръководителя на следствието, прокурора за корупция Мишел Клийс, че е бил член на организация, която е имала връзки както с Мароко, по този начин и с Катар, с цел да повлияе на връзките им с Европа. Той твърди, че някогашният евродепутат Пиер Антонио Панчери е бил мозъка на тази " организация ".

Италианската преса оповестява, че " Джорджи се е сринал пред прокурора, признал, че е работил нелегално и се извини ".
Както оповестява La Repubblica, Джорджи е споделил на съдиите „ освободете моя сътрудник “. „ Направих всичко за пари, които не ми трябваха “ бяха думите, съгласно италианския вестник, които Джорджи употребявал, с цел да удостовери присъединяване си в Катаргейт. „ Франческо Джорджи се срина пред брюкселските съдии, призна, че е работил нелегално и изрази разкайване “, прибавя La Republica.

Неговата партньорка Ева Кайли също се твърди, че е признал, че ролята му в незаконната организация е била да ръководи парите. В същото време в извинението си той наподобява „ показва “ две други имена, които са получили пари- италианският евродепутат от социалистическата партия Андреа Козолино и белгийският евродепутат Марк Тарабелате, чиято къща беше претърсена предходната събота в наличието на ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, както се изисква от белгийското законодателство.

Сътрудник на Тарабела е декларирал, че белгийският евродепутат „ не желае да разяснява хипотетичните детайли от следствието и остава разполагаем на правораздаването. Той изрично отхвърля да е получавал каквото и да било предложение или най-малка сума пари от който и да било.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР