Съпругът на датската кралица Маргрете Втора, принцът консорт Хенрик, който

...
Съпругът на датската кралица Маргрете Втора, принцът консорт Хенрик, който
Коментари Харесай

Съпругът на датската кралица отказва да бъде погребан с нея

Съпругът на датската кралица Маргрете Втора, принцът консорт Хенрик, който е от френски генезис, отхвърля да бъде заровен с нея. Отчаян от обстоятелството, че поради протоколните условия постоянно е бил поставян на второ място, 83-годишният принц реши да не показа гроба на Маргрете, която утвърждава избора му.

Хенрик акцентира събитието, че той приживе не можа да се снабди с купата и ранга, които желаеше. Поради тази причина той не е бил поставян на равна нога със брачната половинка си до момента в който е бил жив, и не би желал това да стане и след гибелта му.

Хенрик в никакъв случай не скри огорчението си, че не е получил царско звание, и неговото неодобрение се е усилило през последните години.

Въпреки отхвърли му да бъде заровен в кралската гробница в катедралата в Роскилде, където нормално почиват в мир кралските двойки, той би желал гробът му да е в Дания. Той обичал тази страна и е работил за нея в продължение на 50 години. Принц Хенрик, чието име по кръщелно удостоверение е Анри дьо Лаборд дьо Монпеза срещнал бъдещата си брачна половинка в посолството на Франция в Лондон през 1965 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР