Съпруга на международен шофьор е нулевият пациент, от който е

...
Съпруга на международен шофьор е нулевият пациент, от който е
Коментари Харесай

Съпруга на международен шофьор внесла коронавируса в плевенския завод Мизия

Съпруга на интернационален водач е нулевият пациент, от който е тръгнала болестта в плевенската шивашка фабрика " Мизия ".. Това заяви за Actualno.com Христофор Дочев, ръководител на Борда на шефовете на " Мизия 96 " АД.
" Въведохме ограничения против разпространяването на вируса преди всички. Освен наложителните, въведохме и спомагателни. Преди два месеца назначихме здравна сестра, която всяка заран мереше температурата и ревизираше положението на всеки един чиновник или служащ. Всичко вървеше добре, до момента в който една работничка – прекомерно контактна и недисциплинирана. Мъжът ѝ е интернационален водач, а тя е много търговски настроена ", разясни Дочев.
В цеха, в който се появи болестта, работят 100 дами. Досега са открити 25 носители на ковид. РЗИ продължава да взема проби от работничките в цеха.
За да резервира здрави хората от другите звена, управлението решило да затвори предприятието от през днешния ден за две седмици. Хората от цеха, в който е открита болестта, ще бъдат в болнични, а останалите – в неплатен.
" На 28 април ще платим заплати, само че други доходи нямаме. Държавата не оказва никаква помощ. Формулата 60 на 40 не работи, тя е цялостна машинация. От нея ще се възползват олигарсите, които имат доста пари. Тях не ги интересува дали ще се платят осигуровките, дали ще се платят режийните и така нататък – значимото е да имат някакъв келепир. Държавата не взе участие в стопанската система и пълненето на бюджета. Единственото, което прави, е да събира налози ", твърди Христофор Дочев.
Завод " Мизия " е едно от дребното предприятия в Плевен, които минаха без особени разтърсвания прехода от плановата социкономика към пазарна стопанска система. Произвежда мъжки дрехи. На процедура цялата ѝ продукция е за експорт. Във фабриката работят 900 души.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 21 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР