Съпротива в Столичния общински съвет отложи разширяването на синя и

...
Съпротива в Столичния общински съвет отложи разширяването на синя и
Коментари Харесай

Съпротива в СОС отложи разширяването на синя и зелена зона, сви Зелените улици

Съпротива в Столичния общински съвет отсрочи разширението на синя и зелена зона в столицата и  сви мощно проектите за нови пешеходни зони. Това стана ясно след сесията на общинските съветници в София на 23 юли.
Докладът за измененията в платеното паркиране в столицата беше отсрочен и ще се гледа още веднъж най-рано след лятната почивка.
Той предлага синята зона да е 7 дни в седмицата, а зелената и в събота. В предложенията, които бяха отсрочени, е включено и синята зона да се разшири двойно.
Отлагането предложи един от вносителите - общински консултант от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Захари Зарков. Той се стимулира с това, че тематиката изисква необятно разискване.
" Снощи получихме и писмо от районната администрация в " Красно село " с искане за по-голяма полемика ", изясни общинарят, представен от Труд.
Всъщност става въпрос за това местата в синята зона от 5 000 да доближат 12 000 - секторите, които сега са в зелена зона да станат в синя сред булевардите " Сливница ", " Опълченска ", " Скобелев ", " Тотлебен ", " Пенчо Славейков ", " Евлоги и Христо Георгиеви " и " Данаил Николаев ".
В момента обсега на по-скъпата зона е сред булеврадите " Дондуков ", " Христо Ботев ", " Скобелев " и " Васил Левски ".
Цената за паркиране няма да се трансформира - 2 лева на час, само че се предлага времетраенето да стане от 08:30 до 20:30 часа, вместо до 19:30 часа, и да се добави неделя от 10 до 18 часа.
И ГЕРБ, и " Спаси София " са за зелена зона в събота, още веднъж сред 10 и 18 часа.
СОС уголемява зоните за паркиране - избавление за 2 квартала или въвеждането на денонощен заплатен паркинг?
Друг план на също беше отсрочен - Проектът " Зелени улици ", който амбициозно определяше повече пешеходни пространства в София.
Отново поради опозиция в общинския съвет, той ще се осъществя на не повече от 10-20 на 100 от в началото плануваните сектори, реши СОС, оповестява в. Сега.
Причината е, че живеещите по няколко улици в центъра, които общината планираше да затвори за коли в почивните дни през лятото, се опълчиха мощно на концепцията.
Така от 31 юли до 22 септември затворена за придвижване през уикендите ще бъде ул. " Иван Вазов " в частта от ул. " 6-ти септември " до ул. " Кузман Шапкарев ", в която съвсем няма жилищни здания.
Втората централна градска част, по която също няма да има придвижване на МПС през идващите уикенди на лятото, ще е по бул. " Цар Освободител " от ул. " Г.С. Раковски " до бул. " Дондуков ". Към тази част ще бъде присъединена и ул. " Княз Александър I " пред Българска народна банка.
Проектът " Зелени улици " ще стартира в петък в 18.30 ч. ще завършва в 16 ч. в неделя.
Краят на самодейността през септември ще бъде маркиран с обичайното затваряне на целия център на София за коли, което ще се организира за шести път.
Първоначалните проекти на общината бяха напълно пешеходна да стане ул. " Сан Стефано ", а ул. " Ангел Кънчев " да се освободи от коли в сектора от ул. " Гладстон " до площад " Гарибалди ". След оповестяването на " Зелени улици " обаче се оказа, че живеещите по " Ангел Кънчев " събират подписка да бъдат извадени от плана, в резултат на което от градската администрация взеха решение да проведат спомагателни съвещания с тях.
Общинският съвет реши през днешния ден още да не се затваря и улица " Цар Иван Шишман " сред " Граф Игнатиев " до ул. " Паренсов ". Причината е иден ремонт в сектора.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР