Съпричастността е онази здрава нишка, която през вековете е сплотявала

...
Съпричастността е онази здрава нишка, която през вековете е сплотявала
Коментари Харесай

Радев събра мюсюлманите на ифтар

" Съпричастността е онази здрава нишка, която през вековете е сплотявала нашия народ ". Това сподели президентът Румен Радев при започване на обичайна вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан, на която президентът е хазаин. По думите му съпричастността и през днешния ден продължава да ни води по пътя на вярата, уважението и толерантността.

Според него вечерята ифтар се е трансформирала в одобрен институционален знак на почитание към традициите и вярата на мюсюлманската общественост в България. " Свещеният за мюсюлманите месец Рамазан е време за пост, самоограничение, помилван и примирение. Време, в което вярващите са водени от благородния блян да възвисяват духа си и да търсят в душите си състрадание и великодушие ", уточни президентът Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

" В дни на тестване пред цялото човечество повече от всеки път се нуждаем от предвидливост и мъдрост, с цел да градим сполучливо нашия взаимен дом и да бъде превръщан от ден на ден в място на мир и съгласие ", сподели президентът. Той се обърна особено към духовните водачи, " които със своя незаместим персонален образец способстват интензивно за открития и заслужен разговор сред вероизповеданията в България ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР